Kód: SI0102 | Značka: Čebelarstvo Jere

Čebelarstvo Jere - Medové víno - polosladké - 0,5 l 11,8%

469 Kč / ks 387,60 Kč bez DPH
Skladem (8 ks)
Polosladká slovinská medovina kvašená z květových medů studenou cestou
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Slovinsko
Výrobce: Čebelarstvo Gregor Jere
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 11,8%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 938,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro přítelkyni nebo manželku
Originální název: Medeno vino polsladko
Složení: voda, med
Konzervanty: Siřičitany
Pořadí novinky: M0400
Cena na prodejně: 495,00 Kč

Polosladká slovinská medovina kvašená z květových medů studenou cestou.

Slovinské medoviny jsou čisté a přírodní, nenajdeme mezi nimi melomely (s ovocnou šťávou) či methegliny (byliny, koření). Vyznačují se velmi svěží vůní a harmonií chuti, kterou oceňují i známí sommeliéři.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Čebelarstvo Jere

Včelařství poblíž Lublaně, které se specializuje na výrobu druhových medovin a kvalitních šumivých medovin.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství poblíž Lublaně, které se specializuje na výrobu druhových medovin a kvalitních šumivých medovin.

S výrobou šumivé medoviny "peneča medica" bylo započato cca v roce 2013 a od té doby získali mnohá ocenění v lokálních i mezinárodních soutěžích. 

Šumivá medovina je vyráběna náročnou metodou druhotného kvašení v lahvi. Výroba trvá cca 5 let.

Aktuální je zlatá medaile pro šumivou medovinu je z New Your Finger lakes International Wine Competition 2018. Odtamtud též i stříbrná medaile pro kaštanové medové víno.