Oceněná
Kód: SI0101 | Značka: Čebelarstvo Jere

Čebelarstvo Jere - Medové víno - suché - 0,5 l

475 Kč / ks 392,56 Kč bez DPH
Na dotaz
Slovinská medovina kvašená z květových medů
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Slovinsko
Výrobce: Čebelarstvo Gregor Jere
Typ medu: nektarový
Druh medu: akátový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 12,90%
Sladkost: suchá
Objem: 0,5 l
Cena/l: 950,00 Kč
Originální název: Medeno vino suho
Složení: voda, med
Konzervanty: siřičitany
Vhodná k ohřevu: ano
Položka byla vyprodána…

Slovinské medoviny jsou čisté a přírodní, nenajdeme mezi nimi melomely (s ovocnou šťávou) či methegliny (byliny, koření). Vyznačují se velmi svěží vůní a harmonií chuti, kterou oceňují i známí sommeliéři.

Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina: Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Nejžádanější a neoblíbenější jednodruhová medovina ze stále vzácnějšího akátového medu.

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Ocenění v soutěžích

NEW YORK FINGER LAKES INTERNATIONAL WINE COMPETITION 2016  (FLIWC 2016)



SILVER MEDAL  –  SUHO MEDENO VINO (MEDICA)

Medovina byla do České republiky dovezena v souladu se Zákonem o spotřebních daních 353/2003 Sb. a spotřební daň byla řádně uhrazena. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme mnoha administrativních procesů.

Informace o výrobci Čebelarstvo Jere

Včelařství poblíž Lublaně, které se specializuje na výrobu druhových medovin a kvalitních šumivých medovin.

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Kvalitní produkty v Medovinárně

Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je prvotní jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu.

Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.

V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Včelařství poblíž Lublaně, které se specializuje na výrobu druhových medovin a kvalitních šumivých medovin.

S výrobou šumivé medoviny "peneča medica" bylo započato cca v roce 2013 a od té doby získali mnohá ocenění v lokálních i mezinárodních soutěžích. 

Šumivá medovina je vyráběna náročnou metodou druhotného kvašení v lahvi. Výroba trvá cca 5 let.

Aktuální je zlatá medaile pro šumivou medovinu je z New Your Finger lakes International Wine Competition 2018. Odtamtud též i stříbrná medaile pro kaštanové medové víno.