Kód: CZ7701 | Značka: Medárna Hrádek

Medárna Hrádek - Geraldina - Medovina "přírodní" - 0,5 l 13,5%, sklo

279 Kč / ks 230,58 Kč bez DPH
Skladem (9 ks)
Medovina vyrobena studenou cestou z jarního květového medu s krásnou zlatavou barvou a velmi jemnou vyváženou chutí.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Vítězslav a Markéta Krejčovi
Typ medu: nektarový
Druh medu: jarní
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 13,5%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 558,00 Kč
Složení: voda, med
Pořadí novinky: M0370
Cena na prodejně: 295,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Medovina vyrobena studenou cestou z jarního květového medu s krásnou zlatavou barvou a velmi jemnou vyváženou chutí.

Hrádecká medovina je tradiční medovina kvašená pouze z medu a vody bez přídavku dalších ingrediencí

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Medoviny jsou z jarního tedy květového medu.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Medárna Hrádek

Včelařství, domácí výroba medoviny a cyseru

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství, domácí výroba medoviny a cyseru.

Malé rodinné včelařství, které se nachází na Vysočině v obci Hrádek u Pacova. Zabývá se prodejem medu, ostatních včelích produktů a oddělků. Poslední roky se zaměřuje na produkci prvotřídní medoviny vyráběné studenou cestou. Medoviny z Hrádku jsou sušší a výrazněji prokvašené.