Kód: CZ6001XZ6 | Značka: Hřebečská medovina

Hřebečská medovina - Vikingská - Viking Mead - Heimdall - propolis (tradiční) (karton 6x 0,5l) 12%, sklo

2 239 Kč / ks 2 394 Kč Sleva 6 % 1 850,41 Kč bez DPH
Na dotaz
Heimdall je jedním z nejpodivuhodnějších severských bohů. Je synem Ódina a pravděpodobně všech devíti dcer boha moře Aegira. Jeho hlavním úkolem je hlídat sídlo bohů v Ásgardu.
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…
Kategorie: Přírodní medoviny
Složení: voda, med
Alkohol: 12%
Typ medu: smíšený
Sladkost: sladká
Způsob výroby: nevařená
Konzervanty: kys. vinná
Objem: 3 l
Cena/l: 746,33 Kč
Hmotnost: 8.1 kg
Originální název: Viking Mead - Heimdall
Výrobce: Ivana Bakrlíková
Země původu: Česko
Vhodné jako dárek: pro přítele nebo manžela, pro milovníka historie

Heimdall je jedním z nejpodivuhodnějších severských bohů. Je synem Ódina a pravděpodobně všech devíti dcer boha moře Aegira. Jeho hlavním úkolem je hlídat sídlo bohů v Ásgardu.

Klasická medovina z medů hřebečských vrchů na pomezí Čech a Moravy. Základní medovina bez přísad. Vyrobená z tmavého melicitózního medu.

Hřebečská medovina je čistě přírodní produkt vzniklý kvašením kvalitního medu za účasti čisté kultury vinných kvasinek. Jejich vzácné chuti je dosaženo kvalitou medu, který pochází z lesů hřebečského hřbetu v okolí Moravské Třebové. Příjemně působí na zažívací ústrojí a uklidňují nervový systém, přispívá ke zklidnění a k navození dobré pohody. Podává se chlazená, v chladném období se servíruje též teplá.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.

Proces výroby

Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.

Složení setu:

Fotografie setu může být ilustrativní. Vždy platí, co je uvedeno v popisu produktu. Občas musíme z důvodu nedostupnosti některých položek upravovat skladbu setů a ne vždy je stihneme hned přefotit.


Výrobce Hřebečská medovina

V oblasti hřebečských vrchů je včelaření rodinná tradice. Výroba medoviny tvoří hlavní část produkce rodinné firmy.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

V oblasti hřebečských vrchů je včelaření rodinná tradice. Výroba medoviny tvoří hlavní část produkce rodinné firmy.

Hřebečská medovina se začala vyrábět již kolem roku 1995, ale komerčně oficiálně až v roce 2002. Paní Bakrlíková dává velký důraz tomu, aby nabízené medoviny byly přírodního charakteru a velkou péči věnuje i výběru na organismus blahodárně působících směsí koření a bylinek. Ty jsou většinou sbírány přímo v okolních oblastech Hřebečského hřbetu.

Až na medovinu mandlovou (kterou ale v Medovinárně neprodáváme) jsou všechny ingredience přírodní a nejvyšší kvality.

Základní medovina bez přísad je označována jako <em>tradiční</em>. Dále jsou v nabídce 4 druhy kořeněno bylinkových medovin - klášterní, knížecí, staročeská a bylinná hořká. Obsahují různé směsi 9 až 21 druhů ingrediencí. Pelyněk, puškvorec, meduňka, hořec, chmel, zázvor a mnohé další.

Ořechové medovina má základ také kořeněno-bylinkový, ale jsou v ní macerovány vlašské ořechy, díky čemuž má mírně hořkou chuť.

Skořicová medovina svoji intenzitou navodí příjemnou sváteční atmosféru.

Doporučujeme ochutnat archívní staročeskou medovinu, která dozrávala 5 let v dubovém sudu a je velmi hutná, sladká, s výraznou vůní 17ti koření a bylin.

Blahodárné účinky použitého medu a bylin příjemně působí na zažívací ústrojí a uklidňují nervový systém, přispívá ke zklidnění a k navození dobré pohody.

Hodnocení obchodu


Sledujte nás na Instagramu

DOBLE MIEL - 2X VÍC MEDU Příjemně sladká medovina Doble Miel z pomerančových květů obsahuje dvakrát více medu použitého...
POUZE PODVEČERNÍ PRODEJ Rozhodli jsme se vám nabídnout více otevíracích dní, ale pouze v podvečerních hodinách od úterý do...
TÝM MEDOVINÁRNY Bára s námi spolupracuje už asi 2 roky. Medovinárnu a medovinu má moc ráda, hlavně tu sladší:) Setkáte se...
BELGICKÉ MEDOVINY Do Česka jsme vám přivezli 14 druhů medovin od dvou lokálních medovinařství The Blacksmith's Meadery a...
NETAJÍME SLOŽENÍ MEDOVIN Někteří výrobci a prodejci moc neradi ukazují, že jsou jejich "medoviny" vyrobeny s cukrem,...
OTEVŘENO TAKÉ V PONDĚLÍ Až do pondělí 23.12. má naše Medovinárna otevřeno 6 dní v týdnu a to vždy od 13 do 19h. Zavřeno...
LUXUSNÍ SLOVENSKÉ MEDOVINY APIMED Ideální dárek pro každého, kdo má rád sladké medoviny výrazných chutí. Od oblíbené...
JEDINEČNÉ VÁNOČNÍ DEGUSTACE MEDOVIN Na období Vánoc jsme pro vás nachystali několik velmi výjimečných degustací. Jednak...
ROZŠIŘUJEME VÝBĚR MEDOVIN V BAG-IN-BOXECH Kvůli vašemu stoupajícímu zájmu o tato velkoobjemová balení, jsme rozšířili...