Tip
Kód: CZ9201 | Značka: Vinařství Monika Lamper

Vinařství Monika Lamper - Medovina - 0,5 l 14,5%, sklo

319 Kč / ks 263,64 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Medovina z Nové Říše patří mezi dlouhodobě nejoblíbenější přírodní medoviny v naší nabídce. Med použitý na medovinu pochází z vlastních včelstev a oblasti Vysočiny a medovina je vyráběná studenou cestou.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Monika E. Lamper Vincenc
Typ medu: smíšený
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 14,5%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 638,00 Kč
Složení: med, voda
Pořadí novinky: M0389
Cena na prodejně: 340,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.
Poradíme s výběrem
Rádi poradíme s výběrem
Přijďte osobně na prodejnu v Praze nebo napište dotaz či e-mail.

Medovina z Nové Říše patří mezi dlouhodobě nejoblíbenější přírodní medoviny v naší nabídce. Med použitý na medovinu pochází z vlastních včelstev a oblasti Vysočiny a medovina je vyráběná studenou cestou.

Medovina, čili medové víno je zfermentovaný med. Vzniká stejně, jako vniká víno z hroznů, vstupní surovinou je však med a voda. Je možné vyrábět medovinu jak za studena, tak vařenou. Zkoušíme oba postupy, ale nevařená medovina u nás vítězí. Zachovává si všechny důležité minerály a vitamíny obsažené v medu a také je méně energeticky a časově náročná. Do naší medoviny zásadně nepřidáme žádné konzervanty ani dochucovadla, neboť si ceníme čisté chuti a vůně a medu.

Včely jsou naše radost. Medovinu máme rádi. Medovina je med proměněný fermentací na medové víno. Náš med pochází z Vysočiny.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Vinařství Monika Lamper

Medařství Nová Říše. Lokální malovýrobce medoviny prvotřídní kvality a velmi dobrým hodnocením zákazníků.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Lokální malovýrobce medoviny prvotřídní kvality a velmi dobrým hodnocením zákazníků. Opravdová řemeslná ruční výroba v malém množství.