Kód: NO0131C | Značka: Mjøderiet

Mjøderiet - Medovina Batch #100 (Bourbon barrel) - 0,25 l 13,5%, sklo

299 Kč / ks 247,11 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Vynikající sladká norská medovina kvašená z kaštanového medu dozrávaná 6 měsíců v Bourbon barelu.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 0.5 kg
Země původu: Norsko
Výrobce: Mjøderiet AS
Druh medu: kaštanový
Alkohol: 13,5%
Sladkost: sladká
Objem: 0,25 l
Cena/l: 1 196,00 Kč
Originální název: Batch #100
Složení: voda, med
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0685
Cena na prodejně: 320,00 Kč

Vynikající sladká norská medovina kvašená z kaštanového medu dozrávaná 6 měsíců v Bourbon barelu.

100 várek! Kulaté číslo oslavujeme výrobou tradiční medoviny, což byl také styl, který jsme poprvé uvařili při otevření našeho medovinařství v roce 2016. Ale šarže #100 není jen tak ledajaká tradiční medovina – je vyrobena ze 100% španělského kaštanového medu, a zraje 6 měsíců v sudech po bourbonu. Se svými výraznými tóny karamelu, ořechů, čokolády a vanilky se skvěle hodí ke zmrzlině, dezertům - nebo k pití samotné. Hurá na 100 nových várek medoviny!

#100

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Kaštanový med patří mezi nejzdravější medy s vysokým obsahem minerálních látek, antioxidačních a antibakteriálních složek.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Mjøderiet

První norské medovinařství, která se nachází mimo Bergen v Norsku. Vyrábí všechny druhy medoviny: tradiční i moderní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

První norské medovinařství, které vyrábí všechny druhy medoviny: tradiční i moderní

Mjøderiet tvoří pět zapálených nadšenců z norského Bergenu s vášní pro medovinu - starobylý nápoj, který se v posledních letech začal vracet do severských chutí.


Máme různorodé zázemí pocházející z norské scény domácích pivovarů a pivních nadšenců a ambicí Mjøderiet je revitalizovat medovinu v Norsku i na mezinárodní úrovni. Věříme, že stále více lidí je připraveno zapojit se do mezinárodního rozvoje, ve kterém se medovina vrátila v několika zemích. Myslíme si, že medovina je nesmírně vzrušující nápoj s obrovským potenciálem. Mjøderiet se snaží šířit znalosti, oživovat klasické styly a experimentovat s novými a dobrodružnými chutěmi.

Jednou nohou jsme ve staré medovinářské tradici, ve které se snažíme vzkřísit prastaré chutě a prastaré receptury, zatímco druhou nohou jsme v nové kultuře řemeslných nápojů se zaměřením na experimentování s ovocem, bobulemi, kořením, různými úrovněmi sycení a alkoholem.

Mjøderiet chce rozmanitost. Chceme kvalitu. Chceme opravdovou vášeň pro ušlechtilé nápoje, pro med pečlivě sbíraný tvrdě pracujícími včelami, pro skutečné ovoce a bobule, pro voňavé koření a bylinky. Chceme vzrušující nové kombinace chutí. Chceme dostat medovinu k lidem.