Celý karton
Kód: CZ0503Z6 | Značka: Radomilická medovina

Radomilická medovina s propolisem (karton 6x 0,5l) 12%, sklo

1 529 Kč / ks 1 614 Kč Sleva 5 % 1 263,64 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)
Radomilická medovina je vyráběna kvašením z květového medu oblasti jižních Čech – Vodňanska. Je obohacena o propolis, což medovině zaručuje výraznější chuť pryskyřice a zvýrazňuje blahodárné účinky nápoje. Je specifická svou zlatavě – měděnou barvou.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 6.3 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Jiří Velek
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 12%
Sladkost: sladká
Objem: 3 l
Cena/l: 509,67 Kč
Vhodné jako dárek: pro maminku či babičku
Originální název: Radomilická medovina s propolisem
Složení: voda, med, propolis
Vhodná k ohřevu: ano

Radomilická medovina je vyráběna kvašením z květového medu oblasti jižních Čech – Vodňanska. Je obohacena o propolis, což medovině zaručuje výraznější chuť pryskyřice a zvýrazňuje blahodárné účinky nápoje. Je specifická svou zlatavě – měděnou barvou.

Z výroba medoviny probíhá studenou cestou z včelího nektarového medu nejvyšší kvality, díky čemuž dojde k zachování všech vlastností medu. Alkohol vzniká pouze kvašením medu a nejsou použity žádné konzervační látky. Teprve po vykvašením je přidávám propolis, který se v medovině ponechávat louhovat několik měsíců. Následně medovina ještě téměř rok zraje.

Tato varianta Radomilické medoviny je vhodná i k ohřevu, avšak nedoporučuje se zahřívat nad 50°C.

Postupně končí plnění do lahví tvaru belveder.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Složení setu:

  • 6x Radomilická medovina s propolisem 0,5 l (Jiří Velek)

    Radomilická medovina je vyráběna kvašením z květového medu oblasti jižních Čech – Vodňanska. Je obohacena o propolis, což medovině zaručuje výraznější chuť pryskyřice a zvýrazňuje blahodárné účinky nápoje. Je specifická svou zlatavě – měděnou barvou.

Fotografie setu může být ilustrativní. Vždy platí, co je uvedeno v popisu produktu. Občas musíme z důvodu nedostupnosti některých položek upravovat skladbu setů a ne vždy je stihneme hned přefotit.


Výrobce Radomilická medovina

Radomilická medovina je vyráběna za studena z včelího medu nejvyšší kvality z oblasti jižních Čech – Vodňanska.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Radomilická medovina je vyráběna za studena z včelího medu nejvyšší kvality z oblasti jižních Čech – Vodňanska.

Výrobce Jiří Velek si zakládá na jedinečnosti a ponechání pravé chuti medu. Používá výhradně med z vlastních obhospodařovaných včelstev.

Medovina je vyráběna v historických prostorách jihočeského statku kvašením medu za přítomnosti vinných kvasinek bez přístupu vzduchu a bez tepelné úpravy medu. Během zrání nejsou přidávány žádné konzervanty. Po několikaletém zrání a pečlivé průběžné kontrole kvality je medovina stáčená do lahví.

Vzhledem k velmi malé roční produkci medoviny, je každá lahev mistrovským dílem. V Medovinárně je Radomilická medovina jednou z nejoblíbenějších od počátku zařazení do nabídky v roce 2020 a jsme přesvědčeni, že si je oblíbí mnoho dalších z vás.

Aktuálně máme v prodeji Radomilickou medovinu z nektarového medu, z medovicového medu a nektarovou s příjemným přídavkem propolisu.