Kód: CZ0501 | Značka: Radomilická medovina

Radomilická medovina ze světlého medu - 0,5 l 12%, sklo

269 Kč / ks 222,31 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Radomilická medovina je vyráběna z včelího květového medu z oblasti jižních Čech – Vodňanska. Výroba medoviny probíhá studenou cestou pro zachování vzácných vlastností medu. Medovina okouzlí svoji bohatou a výraznou medovou chutí příjemné sladkosti.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1.05 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Jiří Velek
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 12%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 538,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro maminku či babičku, pro přítelkyni nebo manželku
Složení: voda, med
Pořadí novinky: M0470
Cena na prodejně: 285,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Radomilická medovina je vyráběna z včelího květového medu z oblasti jižních Čech – Vodňanska. Výroba medoviny probíhá studenou cestou pro zachování vzácných vlastností medu. Medovina okouzlí svoji bohatou a výraznou medovou chutí příjemné sladkosti.

Medovina je vyrobena kvašením světlého, tedy květového nebo-li nektarového, medu po smíšení s vodou. Alkohol vzniká pouze kvašením medu a nejsou použity žádné konzervační látky.

Úplně nejvíce si světlou Radomilickou medovinu vychutnáte vychlazenou na cca 10-12°C. Medovina je sladká tak akorát, aby se příjemně popíjela i za horkého léta.

Postupně končí plnění do lahví tvaru belveder.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Radomilická medovina

Radomilická medovina je vyráběna za studena z včelího medu nejvyšší kvality z oblasti jižních Čech – Vodňanska.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Radomilická medovina je vyráběna za studena z včelího medu nejvyšší kvality z oblasti jižních Čech – Vodňanska.

Výrobce Jiří Velek si zakládá na jedinečnosti a ponechání pravé chuti medu. Používá výhradně med z vlastních obhospodařovaných včelstev.

Medovina je vyráběna v historických prostorách jihočeského statku kvašením medu za přítomnosti vinných kvasinek bez přístupu vzduchu a bez tepelné úpravy medu. Během zrání nejsou přidávány žádné konzervanty. Po několikaletém zrání a pečlivé průběžné kontrole kvality je medovina stáčená do lahví.

Vzhledem k velmi malé roční produkci medoviny, je každá lahev mistrovským dílem. V Medovinárně je Radomilická medovina jednou z nejoblíbenějších od počátku zařazení do nabídky v roce 2020 a jsme přesvědčeni, že si je oblíbí mnoho dalších z vás.

Aktuálně máme v prodeji Radomilickou medovinu z nektarového medu, z medovicového medu a nektarovou s příjemným přídavkem propolisu.