Limitovaná edice
Kód: CZ6401 | Značka: Včelařství Balaštík

Včelařství Balaštík - Medové víno (z květového medu) - 0,5 l 13,5%, sklo

259 Kč / ks 214,05 Kč bez DPH
Skladem (6 ks)
Lehké svěží medové víno s nádechem vinařské Moravy od včelaře z Mutěnic. Vyráběné jako víno studenou cestou. Skvělý dárek, který ještě před ochutnáním provoní místnost díky zavoskování hrdla.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Petr Balaštík
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 13,5%
Sladkost: polosuchá
Objem: 0,5 l
Cena/l: 518,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro přítele nebo manžela, pro kolegu či obchodního partnera, pro přítelkyni nebo manželku
Složení: voda, květový med
Konzervanty: oxid siřičitý
Pořadí novinky: M0555
Cena na prodejně: 275,00 Kč

Lehké svěží medové víno s nádechem vinařské Moravy od včelaře z Mutěnic. Vyráběné jako víno studenou cestou. Skvělý dárek, který ještě před ochutnáním provoní místnost díky zavoskování hrdla.

Medové víno je medovina vyráběná bez vaření medu, metodou za studena, bez přídavků chemických látek, koření nebo aromat.
Tento způsob dává vyniknout krásné medové vůni a chuti a zachovává příznivé účinky medu.
Medovina je polosladká s velmi jemnou kyselinkou. Krásně se pije i v horké létě, ale je potřeba ji vychladit cca na 10°C.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Včelařství Balaštík

Rodinné včelařství a medový obchůdek

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinné včelařství a medový obchůdek v Mutěnicích. Výroba medových vín.