Novinka
Kód: CZ2401 | Značka: Včelařství Smolík

Včelařství Smolík - Medovina originální - 0,5 l 12%, sklo

299 Kč / ks 247,11 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Velmi sladká medová medovina vyrobená řízeným kvašením za studena, bez ohřevu. Nesířená. Tato medovina je prokvašená výrazně méně než ostatní medoviny a o to je sladší.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Včelařství Smolík
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 12%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 598,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro maminku či babičku
Složení: voda, med
Pořadí novinky: M0727
Cena na prodejně: 320,00 Kč

Velmi sladká medová medovina vyrobená řízeným kvašením za studena, bez ohřevu. Nesířená. Tato medovina je prokvašená výrazně méně než ostatní medoviny a o to je sladší.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Včelařství Smolík

Výroba vysoce prokvašených medovin, převážně melomel.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: