Limitovaná edice
Kód: CZ6101 | Značka: Včelařství Třasoňovi

Včelařství Třasoňovi - Medovina knížecí (2018) - 0,5 l 9,5%, sklo

369 Kč / ks 304,96 Kč bez DPH
Na dotaz
Velmi sladká přírodní medovina z jarního květového medu, ročník 2018. Je luxusní medovinou s plně rozvíjející se medovou chutí a svěží kyselinkou. Na výrobu bylo použito více jak 50% medu.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Včelařství Třasoňovi s.r.o.
Typ medu: nektarový
Druh medu: jarní
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 9,5%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 738,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro novomanžele a na svatbu, pro přítele nebo manžela, pro maminku či babičku, pro mimořádné a sváteční události, pro přítelkyni nebo manželku
Originální název: Medovina knížecí
Složení: med, voda
Ročník: 2018
Pořadí novinky: M0659
Cena na prodejně: 395,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Velmi sladká přírodní medovina z jarního květového medu, ročník 2018. Je luxusní medovinou s plně rozvíjející se medovou chutí a svěží kyselinkou. Na výrobu bylo použito více jak 50% medu.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Medoviny jsou z jarního tedy květového medu.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Včelařství Třasoňovi

Malé rodinné včelařství a medovinařství z Kudlovic u Uherského Hradiště. Produkce medu od vlastních včelstev v Chřibech.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Malé rodinné včelařství a medovinařství z Kudlovic u Uherského Hradiště. Produkce medu od vlastních včelstev v Chřibech.

Začátky včelaření se datují od roku 2007 jako zájmová činnost. Od roku 2013 obhospodařují více než 120 včelstev. Většinu včelstev mají umístěných v Chřibech na Kudlovické dolině a část v Babicích a okolí.

První medovinu vyrobili v roce 2011. Dlouho jsme váhali, zda se do něčeho takového pustit. Přeci jen víme, kolik dá včelkám práce, než donesou med, byť jen na 50 l medoviny. Prostudovali spoustu receptů, ale nakonec zvolili vlastní a do výroby medoviny se pustili. Byla to medovina vařená, ochucená kořením a chmelem. A kupodivu medovina chutnala lépe než ta kupovaná. To Třasoňovým dodalo odvahu a začali zkoušet i jiné druhy.

Hlavní zlom nastal v roce 2015, kdy poprvé vyrobili medovinu studenou cestou. Tento způsob výroby sebou nese vyšší náročnost a možná rizika neúspěchu, ovšem pokud se vše zvládne, výsledná medovina stojí za to. Při výrobě studenou cestou získáváme produkt vyšší hodnoty, v medovině je zachováno maximum cenných látek, které medy obsahují.

Zpracovávají pouze med vlastní produkce a jsou proto limitováni jeho množstvím. Proto se jsme rádi, že jsme mezi vybranými obchody a můžeme vám tuto medovinu nabídnout i v Medovinárně.

Ne každý rok je stejný, spíše je každý jiný a tak i med má vždy jinou chuť. To se samozřejmě odráží i v chuti medovin jednotlivých ročníků i šarží. Je to v podstatě podobné jako u vína, které se vyrábí přírodní cestou a tak jej nelze standardizovat. To ovšem přináší pestrost a potěšení z nových chutí, ve kterých se bude odrážet to nejlepší, co v daném roce včelky z přírody přinesly.