Tip Poslední kusy
Kód: CZ8101A | Značka: Vorlíčkovo včelařství

Vorlíčkovo včelařství - Medovina světlá (z květového medu) - 0,75 l 12,5%

240 Kč / ks 198,35 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Lahodná medovina vyráběná za studena z nektarových medů působí výrazně vinným dojmem.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1.25 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Tomáš Vorlíček
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 12,5%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 320,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro tatínka nebo dědečka
Originální název: Medovina - z květového medu
Složení: voda, med
Konzervanty: oxid siřičitý
Pořadí novinky: M0318
Cena na prodejně: 250,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Lahodná medovina vyráběná za studena z nektarových medů působí výrazně vinným dojmem.

Je vyrobena ze světlého květového medu bez přídavků bylin, aromat, kulérů, trestí, karamelu, barviv a jiných aditiv, stejně jako všechny naše medoviny. Pouze voda a med je výchozí a konečnou surovinou. Medovina světlé až vodové barvy s dominující a ničím nenarušenou vůní medu. V chuti jemná, hladká, příjemně sladká.

Množství alkoholu se může lišit od jednotlivé šarže.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Vorlíčkovo včelařství

Rodinná farma na Třebíčsku zabývající se chovem včel, získáváním včelích produktů a jejich šetrným zpracováním a výrobou přírodní medoviny osvědčenými vinařskými technologiemi

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinná farma na Třebíčsku zabývající se chovem včel, získáváním včelích produktů a jejich šetrným zpracováním a výrobou přírodní medoviny osvědčenými vinařskými technologiemi.

Medovina je vyráběna studenou cestou, stejně jako se vyrábí víno. Pokud se zvolí tento běžný postup, není potřeba tepelné úpravy nebo vaření medu. Problematické bílkoviny se odstraňují vysrážením po použití bentonitu.
Tomáš Vorlíček vyrábí medovinu výhradně z medu vlastních včelstev, tudíž často nejsou k dispozici všechny vzhledem k tomu, že obhospodařuje omezené množství včelstev a med od jiných včelařů nevykupuje.

Všechny medoviny z Vorlíčkova včelařství jsou v Medovinárně velmi oblíbené a doslova nám tu někdy mizí před očima.

Ocenění:
1. místo ovocná medovina roku 2018
Na jediné soutěži medovin u nás, která se konala v Brně při veletrhu Agrotech, získali v kategorii ovocných medovin 1. místo.

Stříbro v San Franciscu
Na mezinárodní výstavě v San Franciscu v kategorii medovin získali stříbrnou medaili za ovocnou medovinu Clara.