Bio kvalita
Kód: SI1411A | Značka: Evin Gaj

Evin Gaj - Edina - Šumivá organická medovina - 0,75 l 11,8%, sklo

944 Kč / ks 780,17 Kč bez DPH
Na dotaz
Klasickou metodou vyráběná organická šumivá medovina kvašená z medu v bio kvalitě v nejčistších lokalit Slovinska. Tato šarže je suchá a dodáváme ji bez dárkové krabičky (Fotografie ilustrativní)
Možnosti doručení
Kategorie: Šumivé medoviny
Hmotnost: 1.75 kg
Země původu: Slovinsko
Výrobce: Jože Cemič s.p.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 11,8%
Sladkost: suchá
Objem: 0,75 l
Cena/l: 1 258,67 Kč
Originální název: Edina (organická šumivá medovina)
Složení: voda, med, cukr
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0587
Cena na prodejně: 995,00 Kč
Bio kvalita: ano
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Klasickou metodou vyráběná organická šumivá medovina kvašená z medu v bio kvalitě v nejčistších lokalit Slovinska. Tato šarže je suchá a dodáváme ji bez dárkové krabičky (Fotografie ilustrativní).

Tato šarže je suchá a dodáváme ji bez dárkové krabičky (Fotografie ilustrativní)

Šumivá medovina

Šumivá medovina je prémiový alkoholický nápoj vyrobený sekundárním kvašením v lahvi, jehož základem je prvotřídní medovina. Jedná se tzv. medovinové šampaňské. Šumivé medoviny se aktuálně vyrábějí převážně ve Slovinsku.

Šumivá medovina

Medovina označovaná jako "medovinové šampaňské" je vyráběná klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi. Základem je prvotřídní medovina. Tento náročný výrobní proces může trvat 3-10 let. Výroba této speciality je soustředěna zatím jen ve Slovinsku.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Evin Gaj

Ekologické včelařství a výroba medových produktů a medoviny v bio kvalitě

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Ekologické včelařství a výroba medových produktů a medoviny v bio kvalitě