
První česká šumivá medovina z Medárny Hrádek. Vyráběná ručně tradiční metodou druhotné fermentace v lahvi. Šumivé víno se hodí na všechny slavnostní události nebo jako luxusní dárek.
Prvotřídní alkoholický nápoj vyrobený druhotným kvašením v lahvi tradiční metodou, jehož základem je naše medovina. Výroba trvá dva roky a více.
Základem je přírodní medovina vytvořená čistě přírodní cestou, fermentací medu společně s vodou.
Bez přidaného lihu a umělých ochucovadel.
Optimální teplota pro konzumaci 6-8 °C.
Šumivá medovina
Šumivá medovina je prémiový alkoholický nápoj vyrobený sekundárním kvašením v lahvi, jehož základem je prvotřídní medovina. Jedná se tzv. medovinové šampaňské. Šumivé medoviny se aktuálně vyrábějí převážně ve Slovinsku.
Šumivá medovina
Medovina označovaná jako "medovinové šampaňské" je vyráběná klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi. Základem je prvotřídní medovina. Tento náročný výrobní proces může trvat 3-10 let. Výroba této speciality je soustředěna zatím jen ve Slovinsku.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Výrobce Medárna Hrádek
Včelařství, domácí výroba medoviny a cyseru
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Včelařství, domácí výroba medoviny a cyseru
Malé rodinné včelařství Vítězslava a Markéty Krejčových se nachází na Vysočině v obci Hrádek u Pacova. Zabývají se prodejem medu, včelích produktů a od roku 2017 se naplno zaměřují i na produkci prvotřídní medoviny vyráběné studenou cestou bez konzervantů a stabilizátorů. Medoviny z Hrádku byly původně sušší, ale nyní je kvůli poptávce zákazníků vyrábějí častěji dosladka. Mají v nabídce širokou škálu druhů, velmi zajímavé jsou jedinečné sarže chmelových medovin za použití různých druhů chmele, ale také limitované řady dozrávané v dubových či akátových sudech.
Výrobní společnost : | Vítězslav a Markéta Krejčovi |
---|