Kód: CZ0903 | Značka: Medovíno

Medovíno Zázvor - Lemon Grass - 0,5 l 13,1%, sklo

299 Kč / ks 247,11 Kč bez DPH
Skladem (10 ks)
Medovina vyráběná za studena ochucená zázvorem a citronovou trávou. Velmi osvěží vychlazená v létě, ale zahřeje i ohřátá uprostřed zimy. Zvolená kombinace ingrediencí je unikátní a jiná medovina z naší nabídky se ji chuťově nevyrovná.
Možnosti doručení
Kategorie: Medoviny vyráběné studenou cestou
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Medovíno s.r.o.
Způsob výroby: za studena
Příchuť: zázvorová
Alkohol: 13,1%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 598,00 Kč
Složení: voda, med, zázvor, citronová tráva
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0144
Vhodná k ohřevu: ano
Cena na prodejně: 320,00 Kč

Medovina vyráběná za studena ochucená zázvorem a citronovou trávou. Velmi osvěží vychlazená v létě, ale zahřeje i ohřátá uprostřed zimy. Zvolená kombinace ingrediencí je unikátní a jiná medovina z naší nabídky se ji chuťově nevyrovná.

Medovina je vyráběna tradičním způsobem pomocí moderních vinařských technologií, tedy výhradně studenou cestou. Medovíno je vyrobeno ze směsi medu lesního a lučního v přesně definovaném poměru.

V horkém létě doporučujeme vychladit na teplotu asi 10°C. V zimě porovnejte, jak vynikne vůně a chuť zázvoru při ohřevu na cca 50°C.

Pro Sladové medovině jedna z neoblíbenějších medovin v Medovinárně v nabídce od Medovína.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Výrobce Medovíno

Výrobce tradiční medoviny vycházející z vinařských technologií a postupech výroby studenou cestou, která zajišťuje nejvyšší výslednou kvalitu medoviny. Výrobna společnosti se nachází v Bavorech u Mikulova.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Výrobce tradiční medoviny vycházející z vinařských technologií a postupech výroby studenou cestou, která zajišťuje nejvyšší výslednou kvalitu medoviny. Výrobna společnosti se nachází v Bavorech u Mikulova.

Rodinná firma Medovíno s.r.o. byla založena v roce 2014 a jejím hlavním produktem je medovina vyráběná tradičním způsobem, pomocí moderních technologií. Medovina je vyráběna ze směsi medu lesního a lučního v přesně definovaném poměru. Nejvyšší teplota, kterou dosáhne medový roztok při výrobě, je 30°C.

Společnost nemá vlastní včelařství, ale med pro výrobu nakupuje od prověřených českých a moravských včelařů. Medovina je filtrovaná a konzervovaná SO2.

Medovíno se dává do distribuce převážně mladé, bez výrazně dlouhého zrání a proto je velmi svěží.

Od Medovína od začátku prodáváme medovinu Klasik, Zázvor-Lemon grass a Sladovou. Aktuálně velmi oblíbenou medovinou je lipová kvašená z čistého lipového medu s velmi jemnou chutí a jednou z nejlepších v nabídce. Absolutně nejprodávanější je však Sladové Medovíno, které je jedinečné skombinováním chmele a sladu, ve světě označované jako "braggot".