Tip Poslední kusy Limitovaná edice
Kód: CZ1519/W | Značka: Pleva

Pleva - Medovina jedinečná - malinová - divoká - 0,5 l 13,4%, sklo

339 Kč / ks 280,17 Kč bez DPH
Vyprodáno
Slaďoučká chuť vyzrálých malin vyniká v této jedinečné limitované edici divoké medoviny. Velmi příjemné letní ovocné osvěžení
Možnosti doručení
Kategorie: Medoviny vyráběné studenou cestou
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Pleva s.r.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: malinová
Alkohol: 13,4%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 678,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro maminku či babičku, pro přítelkyni nebo manželku
Složení: voda, med, maliny
Pořadí novinky: M0474
Cena na prodejně: 360,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Slaďoučká chuť vyzrálých malin vyniká v této jedinečné limitované edici divoké medoviny. Velmi příjemné letní ovocné osvěžení.

Divokost malinové medoviny neberte na lehkou váhu, je to nevyzrálý nápoj a jeho chování se nedá zcela předvídat. Medovinu rozhodně skladujte v lednici a vypijte ji co nejrychleji od dodání, nejpozději do týdne. Po otevření lahev dopijte nejpozději do druhého dne. Divokou medovinu nedoporučujeme ohřívat.

Maliny jsou letním ovocem, které snad všichni milujeme už od dětství. Správně vyzrálé maliny mají lákavou červenou barvu, jsou báječně šťavnaté a slaďoučké. A právě takové jsem před měsícem naložil do medu. Z první ochutnávky malinové medoviny jsme v Potštejně byly tak nadšení, že jsme se rozhodli ihned stočit pár lahvinek ještě nevyzrálé divoké medoviny. Vychutnejte si letní divoké malinové pokušení!

Vůně sladkého letního ovoce
Nápad na malinovou medovinu vznikl tak nějak náhodou, jako ona pověstná z nouze ctnost :-) Sháněli jsme rybíz na naši oblíbenou rybízovou medovinu, ale letos ho bylo málo. Při poptávání po známých Milan zjistil, že jeho kamarád z vedlejší vesnice sice nemá rybíz, ale zato má pořádnou úrodu malin.

Divoká malinová medovina – limitovaná edice, pleva
A tak můžete ochutnat naši novou jedinečnou malinovou medovinu, vonící létem a čerstvě natrhanými slaďoučkými malinami.

Medovina je mladá a divoká
Medovina je stočená jen pár týdnů po dokvašení, tedy ještě nezrající. Je to vůbec nejmladší medovina, jakou můžete ochutnat. Její chuť není vůbec vyzrálá, ale velmi proměnlivá a bohatá, zkrátka divoká. Často nám bylo líto, že podobné zázraky v Potštejně každoročně ochutnáváme, ale k našim zákazníkům se nedostanou.

Divoká malinová medovina – limitovaná edice, pleva
Před několika lety přišel Milan Pleva s nápadem na limitované edice těchto divokých medovin. A u našich zákazníků mají ohromný úspěch. Často si po divoké verzi objednají ještě klasickou uzrálou medovinu stejného druhu. Medové víno většinou zraje minimálně rok a chuť se během zrání velmi proměňuje. Medovina může ztrácet svou sladkost, která se mění na jiné chuťové tóny.

Jak divoká malinová medovina chutná?
V nádherně rudém medově ovocném nápoji se snoubí sladkost medu a zralých malin. Nezaměnitelnou malinovou chuť podtrhuje vůně čerstvě načesaného zralého letního ovoce.

Divoká malinová medovina je opravdu hodně sladká, jako stvořená k pomalému vychutnávání.
Báječně chutná ledově vychlazená, nejlépe ještě s ledem. Malá sklenička se také skvěle hodí jako aperitiv pro otevření chutí před jídlem.

Důležité! Divokost malinové medoviny neberte na lehkou váhu, je to nevyzrálý nápoj a jeho chování se nedá zcela předvídat. Medovinu rozhodně skladujte v lednici a vypijte ji co nejrychleji od dodání, nejpozději do týdne. Po otevření lahev dopijte nejpozději do druhého dne.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Zvýhodněný nákup v rámci kolekcí

Tento produkt můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu v rámci některého speciálního setu:

  • Jarní divoké a jedinečné medoviny Aktuální jarní set výjimečných medovin z rodinné firmy Pleva. Součástí setu jsou divoké mladé medoviny (malinová, borůvková a meruňková), novinky (pohanková a třešňová) a poslední kousky předvánočních novinek (černý bez, levandulová a červený rybíz) (2 299 CZK)

Výrobce Pleva

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Provozovna rodinné firmy Pleva se nachází v lázeňské městečku Potštejn v malebném podhůří Orlických hor. Specializuje se na zpracování léčivých včelích produktů (medu, mateří kašičky, pylu, propolisu a včelího jedu) do kosmetiky a potravinových doplňků. Pro nás je však nejzajímavější výroba medovin, v níž se Plevovi specializují na jednodruhové medoviny.

Chovem včel se zabývají již od roku 1969 a zpracováním včelích produktů od roku 1990. S výrobou medovin započali ale až kolem roku 2003, nejdříve v menším množství. Od počátku chtěli jít cestou šetrnou k medu a také měli cíl nabídnout něco nového, unikátního, co na trhu chybí. Oficiálně začali medovinu nabízet až v roce 2008. První medovina byla bylinná a výrazně hořká, vyráběli též i několik medových likérů s variantou ořechovou i bylinnou. Nakonec se však zaměřili na celkem unikátní avšak nejzajímavější kategorii medovin, kterou tvoří medoviny vyráběné z jednoho druhu medu. V současné nabídce mají medoviny akátové, lipové, slunečnicové a z lesního medu, které jsou opravdovými delikatesy a jsou oblíbené pro svoji výraznou vůni a chuť původního medu. Potštejnská medovina je kvašená z klasického květového medu.

Doba zrání medovin je minimálně 1 rok, avšak některé jim v tancích ladí svoji chuť již 5 let.

My v Muzeu medoviny od Plevů odebíráme i některé druhy medové kosmetiky.