

Tradiční medovina z Vysočiny v bio variantě s přidaným kořením, bylinkami a chmelem. Dobarvená karamelem.
Novinka jara 2015! První biomedovina od českého výrobce "Včelařství Sláma" z Chlístova na Vysočině.
Od běžné medoviny se liší zejména přísnějším výběrem surovin, které musí splňovat biokvalitu. Hlavní surovinou je pochopitelně med, který pochází z panensky čisté přírody Transylvánie. Vodu získáváme z pramene, který se nachází v srdci jednoho z hlubokých lesů Vysočiny a byliny a koření, rovněž v biokvalitě, dovážíme z různých koutů světa. I při procesu kvašení a následného zrání produktu dbáme na to, aby použité přírodní suroviny neztratily své blahodárné hodnoty.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Dezertní medovina
Medovina s přídavky cukru, lihu či aromat
Proces výroby
Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.
Výrobce Včelařství Sláma
Včelařská farma v Chlístově u Havlíčkova Brodu se zabývá převážně výrobou medoviny, v poslední době nejoblíbenější Staročeskou medovinou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Včelařská farma v Chlístově u Havlíčkova Brodu se zabývá převážně výrobou medoviny, v poslední době nejoblíbenější Staročeskou medovinou.
Jiří Sláma včelaří už od dětství, nyní má přes 170 včelstev, se kterými nekočuje, neboť je to pro včely stresující. Včely má umístěny na stanovištích, kde jsou celý rok v dosahu nektarodárné květy se spoustou pylu, ale i les s medovicí.
Naplno se věnuje včelaření a výrobě medoviny od roku 2000. Medoviny dozrávají v hlubokém sklepě minimálně rok. V nabídce prezentuje několik druhů medovin. Zcela na přírodní bázi jsou Medovina z Vysočiny přírodní i ve variantě biomedoviny. Od roku 2012 vyrábí dle starší receptury i Staročeskou medovinu, která obsahuje až 45% a dozrává v dubových sudech. Receptura pochází z 50.let minulého století.
| Výrobní společnost : | Jiří Sláma |
|---|

