Oceněná
Kód: CZ4101D | Značka: Kitl

Kitl - Medovina - Pražský výběr - 0,1 l 12,5%

69 Kč / ks 57,02 Kč bez DPH
Skladem (4 ks)
Originální kombinace za studena vyráběné medoviny, vybraných BIO bylin a šťávy z hroznů vytváří typickou a vyváženou sladko kyselou chuť.
Možnosti doručení
Kategorie: Malá balení
Hmotnost: 0.15 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Kitl s.r.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: bylinná
Alkohol: 12,5%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,1 l
Cena/l: 690,00 Kč
Originální název: Medovina
Složení: medovina, zahuštěná hroznová šťáva, výtažky z bylin (mateřídouška obecná, lípa srdčitá, voňatka citrónová a bez černý)
Konzervanty: E202, siřičitany
Cena na prodejně: 75,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Originální kombinace za studena vyráběné medoviny, vybraných BIO bylin a šťávy z hroznů vytváří typickou a vyváženou sladko kyselou chuť.

Kitl Medovina si uchovává příznivé vlastnosti medu. Je vyrobena z BIO bylinek a hroznové šťávy, neprošla varem.

Bylinné výtažky mohou sedimentovat. Případný zákal nebo pěna není na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Ocenění v soutěžích

1. místo - Mead Madness Cup 2020: #1 Kořeněno-bylinné polosladké medoviny
2. místo - Mead Madness Cup 2022: #2 Kořeněno-bylinné polosladké medoviny
3. místo - Mead Madness Cup 2019: #3 Kořeněno-bylinné medoviny
1. místo - metheglin, kategorie polosladkých medovin, MazerCup, Colorado, 2015
1. místo - medové víno - Den medu a medoviny Archeoskanzen Modrá, 2012
3. místo - Ořešské medobraní, 2013
zlatá medaile v kategorii přírodní medoviny - Den medu a medoviny Archeoskanzen Modrá, 2016

Výrobce Kitl

Jablonecký výrobce kvalitních syrupů, domovácích limonád, bylinných likérů, ale i medoviny v bio kvalitě.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Jablonecký výrobce kvalitních syrupů, domovácích limonád, bylinných likérů, ale i medoviny v bio kvalitě.

Medovina v nabídce firmy Kitl doplňuje široké spektrum produktů od syrupů, přes šláftruňky, životabudiče a další meducínky.

Původní výroba začala ještě ve spolupráci s panem Voborníkem (Benátecká medovina), avšak v letech 2010-2 spustili vlastní samostatnou výrobu. Na kvašení medovinu spolupracuje pan Vokurka (majitel) s vinaři z Lednice, ale medovina pak dozrává 1-2 roky  přímo v Jablonci. V nabídce je pouze 1 druh medoviny s přídavkem bezu, voňatky a mateřídoušky. Medovina získala 1. místo na soutěži medovin v americkém Coloradu v roce 2015.