Medové víno s chilli je vyráběno studenou cestou a má příjemnou vůni po koření a jemnou pálivou chuť po chilli.
Toto medové víno zraje společně s dubovým dřívím, které zvýrazňuje medovou chuť i dodává zlatavou barvu. Po dobu zrání se v této medovině navíc dlouhou dobu maceruje bohatá směs koření (hřebíček, skořice, apod.). Nejdůležitější složkou je však chilli. Chilli se v sudu maceruje v konečné fázi zrání. Obohacuje tak toto medové víno o charakteristikou chuť i aroma.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Metheglin
Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Výrobce Klát
Tradiční medovina z Jičínska vyráběná studenou cestou
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Tradiční medovina z Jičínska vyráběná studenou cestou