Kód: CZ0503C | Značka: Radomilická medovina

Radomilická medovina s propolisem - 0,2 l 12%, sklo

134 Kč / ks 110,74 Kč bez DPH
Skladem (8 ks)
Radomilická medovina je vyráběna z oblasti jižních Čech – Vodňanska. Je obohacena o propolis, což medovině zaručuje výraznější chuť pryskyřice. Je specifická svou zlatavě – měděnou barvou.
Možnosti doručení
Kategorie: Malá balení
Hmotnost: 0.45 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Jiří Velek
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 12%
Sladkost: sladká
Objem: 0,2 l
Cena/l: 670,00 Kč
Složení: voda, med, propolis
Vhodná k ohřevu: ano
Cena na prodejně: 145,00 Kč

Radomilická medovina je vyráběna z oblasti jižních Čech – Vodňanska. Je obohacena o propolis, což medovině zaručuje výraznější chuť pryskyřice. Je specifická svou zlatavě – měděnou barvou.

Z výroba medoviny probíhá studenou cestou z včelího nektarového medu nejvyšší kvality, díky čemuž dojde k zachování všech vlastností medu. Alkohol vzniká pouze kvašením medu a nejsou použity žádné konzervační látky. Teprve po vykvašením je přidávám propolis, který se v medovině ponechávat louhovat několik měsíců. Následně medovina ještě téměř rok zraje.

Tato varianta Radomilické medoviny je vhodná i k ohřevu, avšak nedoporučuje se zahřívat nad 50°C.

Postupně končí plnění do lahví tvaru belveder.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Výrobce Radomilická medovina

Radomilická medovina je vyráběna za studena z včelího medu nejvyšší kvality z oblasti jižních Čech – Vodňanska.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Radomilická medovina je vyráběna za studena z včelího medu nejvyšší kvality z oblasti jižních Čech – Vodňanska.

Výrobce Jiří Velek si zakládá na jedinečnosti a ponechání pravé chuti medu. Používá výhradně med z vlastních obhospodařovaných včelstev.

Medovina je vyráběna v historických prostorách jihočeského statku kvašením medu za přítomnosti vinných kvasinek bez přístupu vzduchu a bez tepelné úpravy medu. Během zrání nejsou přidávány žádné konzervanty. Po několikaletém zrání a pečlivé průběžné kontrole kvality je medovina stáčená do lahví.

Vzhledem k velmi malé roční produkci medoviny, je každá lahev mistrovským dílem. V Medovinárně je Radomilická medovina jednou z nejoblíbenějších od počátku zařazení do nabídky v roce 2020 a jsme přesvědčeni, že si je oblíbí mnoho dalších z vás.

Aktuálně máme v prodeji Radomilickou medovinu z nektarového medu, z medovicového medu a nektarovou s příjemným přídavkem propolisu.