Belgická medovina
Do Česka jsme vám přivezli 14 druhů medovin od dvou lokálních medovinařství The Blacksmith's Meadery a De Mederie. Jedná se převážně o melomely, tedy ovocné medoviny s úplně brutálním množstvím ovoce, ale najdete mezi nimi i několik jedinečných přírodních medovin třeba z vřesového nebo pomerančového medu. A to by to nebyla Belgie, aby chyběl braggot nebo čokoládová medovina.
Nejprodávanější
Značky

Základem této belgické medoviny kategorie Braggot je sladká tradiční medovina ze slunečnicového medu a hustý (taaaaak hustý…) stout. Oboje se spojí a dá zrát do sudu po...

Rosé de Brabant, yay! je nízkoalkoholická lehká medovina kvašená ze slunečnicového medu spolu s lesním ovocem a ostružinami.

Černý rybíz, maliny a spousta slunečnicového medu jsou ingrediencemi první belgické medoviny značky De Mederie. Zrála v dřevěných sudech. Odkazuje na desku Red Hot Chili...


Belgická medovina Sanguis Imperatoris je ovocná medovina vyrobená fermentací jablečno-hruškové šťávy s medem, do které je následně přidán černý rybíz, kaštanový med a vanilka.

Belgická malinová medovina. Sanguis Nobilis Plus Ultra je větší bratr běžného Sanguis Nobilis. Jde o velmi sladkou malinovou melomelu vycházející z amerického stylu. Sladkost je...

Belgická ostružinová bomba. Sanguis Nobilis Plus Ultra byla vyrobena s 900 gramy ostružin a 500 gramy medu na litr. Je docela sladká, ale tuto sladkost dokonale drží na uzdě...

Syn broskve! je velmi vydařená belgická broskvová medovina. Roční zrání na sudu po ex-meruňkové pálence.

Belgický Original Sin V.3.0 je třetí šarže jablečné medoviny. Byla vyrobena mimo jiné z organické jablečné šťávy z Reine des étoiles, Belle de Boskoop, Joseph Mulsh, Golden...

Sladká tradiční medovina s vřesovým medem. Díky zrání na sudu ex-Kilchoman whisky zdědila krásnou kouřovou kvalitu. Je to perfektní medovina pro milovníka Islay a krásný úvod do...

Belgická medovina 4 roky vyzrálá ve dvou sudech! Tato medovina je extra speciální, protože zrála ne méně než 4 roky v různých sudech po whisky a poté zrála dále v sudu po bourbonu.

Černorybízová belgická medovina zrající v sudu od francouzského červeného vína. Ne méně než 1000 gramů/l černého rybízu (černý rybíz) a hodně medu. Po vzoru některých slavných...