Suchý, výrazný cider z jablek z Českého ráje.
Českorájský cider je suchý cider z jablek starých odrůd z regionu Českého ráje. Je intenzivní, s výraznou kyselinkou. Je dobře zralý, takže jsou v chuti znát různé dlouhé tóny ovoce i jader. Je lehce perlivý, nefiltrovaný, nepasterovaný.
cider
Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.
Výrobce Českorájský cider
Českorájský cider pochází z Jičína z Českého ráje v Královéhradeckém kraji. Je to prototyp malociderařství, tedy takřka domácí výroby v minisériích. Cidery jsou řemeslně precizní.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Českorájský cider pochází z Jičína z Českého ráje v Královéhradeckém kraji. Je to prototyp malociderařství, tedy takřka domácí výroby v minisériích. Cidery jsou řemeslně precizní.
Představují širokou škálu chutí, dle šarže, roku a dostupných krajových odrůd. Bez použití síry a s minimem zásahů. Opravdu povedené cidery (a příležitostně i perry) ne pro každého, ale pro fajnšmekry.