Polosladký cider z českých a francouzských jablek. Ročník 2018.
Jen pár lahví medově zlatého Cidronautes 2018 vzniklo spojením starých českých jablečných odrůd s bretaňskými.
cider
Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.
Výrobce Kliment Cidre
Kliment Cidre jsou nyní jediné české BIO cidry vyráběné opravdu původním bretaňským stylem. Cidry mají hlubokou a robustní chuť, dlouhou perzistenci a vysokou perlivost a výrazné aroma. Dlouho zrají a řemeslně jsou naprosto precizní.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Kliment Cidre jsou nyní jediné české BIO cidry vyráběné opravdu původním bretaňským stylem. Cidry mají hlubokou a robustní chuť, dlouhou perzistenci a vysokou perlivost a výrazné aroma. Dlouho zrají a řemeslně jsou naprosto precizní.
KLIMENT CIDRE je naturální cidre vznikající unikátní historickou metodou. Jeho kouzlo a výroba tkví v dlouhé a pomalé fermentaci čerstvě lisovaného moštu, která trvá 9 až 18 měsíců. Další rok a více dozrává v lahvích, kde si získává přirozenou perlivost. Cidre je nefiltrovaný, bez pasterizace, přidané síry a jakéhokoli doslazení. Směs jablek pochází ze speciálních odrůd na cidre a starých českých odrůd jabloní. Od jablka po skleničku si počká v průměru 3 – 5 let. Jedná se tak o jediný ročníkový cidre v ČR a mezi rarity patří i celosvětově.
Těmto cidrům nelze nic vytknout. Kromě základní řady se nyní objevují i limitované šarže speciálů.