Suchý cider, který dozrával 2 roky v dubových sudech.
Dva dlouhé roky dozrával tento suchý cider v dubových sudech a tím získal nezaměnitelný charakter barrique. Lehce vanilkové dozvuky a tóny dřeva se velmi vhodně snoubí se zralým suchým ciderem.
cider
Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.
Výrobce Mad Apple
Cider Mad Apple je první český cider, kdy počátky jeho výroby sahají do let 2007 až 2009
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Cider Mad Apple je první český cider, kdy počátky jeho výroby sahají do let 2007 až 200
Mad Apple je první českou značkou ciderů, která svoji historii píše již od roku 2007. Nicméně původní výrobce ze Znojma přerušil činnost kolem roku 2011 a nyní tuto značku převzala Moštárna Louny. Jablka tedy pochází z této oblasti ovšem postup a receptura zůstává původní. Jedná se o přístupné, dobře pitelné cidery určené pro širokou veřejnost, ovšem neurazí ani běžného milovníka ciderů.
Tradice pokračuje dál, cidery se zachováním původní receptury a to ve dvou variantách suchý 6% alc., a polosuchý 4,5% alc.