Kompletní kolekce medovin nové řady ze medovinařství Dvořák. Obsahuje nové medové víno, hradní medovinu, bezovou a medový aperitiv.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Metheglin
Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.
Složení setu:
- 1x Křivoklátské medové víno 0,5 l (Medovinarstvi Dvorak)
Jemná kořeněná medovina s přídavkem chmele - žatecký poloraný červeňák. Tato edice se již výrazně liší od původní hradní luženské medoviny. Nepřehlédnutelnou charakteristiku hradní medoviny si ale uchovává i nadále.
- 1x Medovina rytířská 0,5 l (Medovinarstvi Dvorak)
Oblíbená rytířská medovina s medově nasládlou chutí a jemným přídavkem koření je vyráběná za studena z křivoklátských medů podle originální receptury.
- 1x Medové víno (muškátové) 0,5 l (Medovinarstvi Dvorak)
Jemně kořeněná medovina s příjemnou chutí muškátu, zázvoru a medu vyráběná studenou cestou pro zachování všech vlastností medu
- 1x Medovina chmelová 0,5 l (Medovinarstvi Dvorak)
Medovina vyráběná studenou cestou s přidaným koření (složení odvozeno z hradní medoviny) se zvýšeným obsahem chmele druhým chmelením po hlavním kvašení.
- 1x Medovina sváteční 0,5 l (Medovinarstvi Dvorak)
Chuť perníkového koření a medu vyniká v této za studena vyráběné medovině z Rakovnicka. Receptura je shodná s původní variantou, ale díky jemné filtraci je výrazně světlejší a aroma je méně výrazné.
- 1x Medový aperitiv 0,5 l (Medovinarstvi Dvorak)
Medovina vyráběná studenou cestou z pajasanového medu kombinovaná s tóny muškátu. Jak již z názvu vyplývá, její chuť vybízí k použití jako aperitivní medoviny.
- 1x Medové víno bezové 0,5 l (Medovinarstvi Dvorak)
Studenou cestou vyráběná medovina s výraznou chutí medu, květu a čerstvého plodu černého bezu.
Fotografie setu může být ilustrativní. Vždy platí, co je uvedeno v popisu produktu. Občas musíme z důvodu nedostupnosti některých položek upravovat skladbu setů a ne vždy je stihneme hned přefotit.
Výrobce Dvořák - Včelařství a medovinařství
Radomír Dvořák profesionálně navazuje na předchozí výrobu Luženské medoviny. Již v prvních letech obohatil nabídku o nové druhy, kromě metheglinů vycházejících z původních receptur, máme v nabídce medoviny druhové i ovocné.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Radomír Dvořák profesionálně navazuje na předchozí výrobu Luženské medoviny. Již v prvních letech obohatil nabídku o nové druhy, kromě metheglinů vycházejících z původních receptur, máme v nabídce medoviny druhové i ovocné.
Pan Dvořák zdůrazňuje, že včelaří a vyrábí medovinu jinak. Prostě bez chemie, cukru, lihu, aromat a barviv, bez vaření, za studena. Smícháš to, zkvasíš to, stočíš to, piješ to... Chutná to! To zní dobře a je to pravda. O tom se může každý přesvědčit u kalíšku jeho medoviny.
Včelařit ho naučil pan PaedDr. Vladimír Slanař. Med zpracovává s největší pečlivostí. Medoviny vyrábí postaru. Podle receptur paní Mgr. Evy Slanařové. Vlastní med, koření, voda, kvasnice.
Medoviny z Medovinařství Dvořák jsou u nás v Medovinárně velmi oblíbené. Dlouhodobého zájmu zákazníků se těší původní receptury: hradní - nyní Křivoklátské medové víno, jemná - nyní Medové víno anebo sváteční či chmelová.
Novinkou a specialitou jsou od roku 2020 medoviny z druhových medů: lípa a slunečnice. Nabídku doplnil i několika druhy ovocných medovin, kde je použito sušené ovoce (šípky, jeřabina apod.)
Doporučujeme nákup celé kolekce, protože každá medovina stojí za to, abych si ji vaše chuťové buňky užily:)