Oceněná
Kód: SK0311X | Značka: Apimed

Apimed - Medovina barrique z akátového medu - Deluxe krabice - 0,375 l 13,5%, sklo

414 Kč / ks 342,15 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Medovina dozrávala 6 měsíců v barikovém sudu. V roce 2015 získala ocenění "Nejlepší medovina světa". Je kvašená převážně z akátového medu. V exkluzivním balení v originální krabici.
Možnosti doručení
Kategorie: Archívní medoviny
Hmotnost: 0.95 kg
Země původu: Slovensko
Výrobce: Ing. Peter Kudláč - APIMED
Typ medu: nektarový
Druh medu: akátový
Způsob výroby: vařená
Alkohol: 13,5%
Sladkost: sladká
Objem: 0,375 l
Cena/l: 1 104,00 Kč
Originální název: Medovina barrique z agátového medu - Deluxe krabice
Složení: včelí med květový - akátový, voda
Konzervanty: E202, siřičitany
Dárkové balení: Dárková krabice v ceně
Cena na prodejně: 440,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Medovina dozrávala 6 měsíců v barikovém sudu. V roce 2015 získala ocenění "Nejlepší medovina světa". Je kvašená převážně z akátového medu. V exkluzivním balení v originální krabici.

V barikových sudech po dobu jednoho roku elegantně a s noblesou rozvíjí lahodná chuť a jemný buket akátového medu s vanilkovo - čokoládovými tóny dubového dřeva.

Zlatavá barva s jemným aroma po koňaku procházející do vůně přezrálé žluté hrušky jsou hlavními lákadly Barrique medoviny.

Vyberte si pro sebe a své blízké to nejlepší a vychutnejte nápoj, který ocení i nároční gurmáni s vytříbeným vkusem.

Barikovou medovinu doporučujeme pít vychlazenou na 12-16°C ze sklenice ve tvaru tulipánu, kdy si nejvíce vychutnáte buket barikové medoviny, který se nádherně rozvine v zúženém ústí této sklenice.

Informace z roku 2015, kdy započala výroba:
Barikovou medovinu nabízíme v limitované edici 1200 lahví z 3 různých druhů dubu. 

První 1200 kusová šarže je z barikových sudů z amerického dubu. Poté bude následovat 1200 lahví z francouzského dubu a nakonec dáme do oběhu medovinu, která zrála v barikovém sudu ze slovenského dubu značky Boswell Polónyi.
Francouzský a slovenský dub jsou chuťově velmi podobné, vůně je po čokoládě a chuť doznívá po dřevě. Americký dub je "whiskovitější" s jemným dozníváním vanilky, proto jsme začali s touto edicí.
Na základě srovnání použitých sudů z první šarží byl pro další dozrávání akátové medoviny zvolen jako nejvhodnější americký dub.

Barikové sudy jsou používány na výrobu medoviny pouze 3x, tak je to běžné u vína. Sudy jsou vypálené na stupeň medium.

Barrique však neoznačuje pouze sud, ale také jeden z procesů zušlechťování vína nebo medoviny, tzv. élevage en barrique. Toto zušlechťování v barikových sudech má za cíl dodat vínům a medovině osobitou chuť, vůni a také aroma po vanilce, čokoládě, svěžím dřevě, pražené kávě, či kokosových ořeších. Tyto osobité chutě a vůně získává víno a medovina po delším kontaktu s dubovým dřevem, přičemž doba ležení moku v barikových sudech bývá většinou 6-24 měsíců.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Nejžádanější a neoblíbenější jednodruhová medovina ze stále vzácnějšího akátového medu.

Proces výroby

Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Ocenění v soutěžích

Dvě zlaté hvězdy 2017 - Great Taste 2017, Londýn, GB
Zlatá medaile - MAZER CUP 2017, BOULDER, USA
Best mead in the World „Nejlepší medovina na světe“ 2015 -2017 (putovní pohár)
Zlatá Salima 2014 - Mezinárodní potravinářská výstava v Brně
Cena DANUBIUS GASTRO 2014 – Bratislava
Stříbrná medaile 2013 – WINE COMPETETION – San Francisco
Zlatá medaile – APIMONDIA 2015, Jižní Korea

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Apimed

Největší výrobce medoviny na Slovensku s mnoha světovými oceněním v nejrůznějších soutěžích

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Největší výrobce medoviny na Slovensku s mnoha světovými oceněním v nejrůznějších soutěžích.

Firma APIMED byla založená v roce 1998. Začátky chovatelské činnosti včel však sahají už do roku 1982. Kromě vlastní produkce medu a včelích produktů má firma vybudovanou rozsáhlou dodavatelskou síť včelařů v rámci celého Slovenska z ekologicky nejčistších oblastí. Vzhledem k produkci medoviny přes 300tis litrů ročně, vlastní včelnice nemohou pokrýt potřeby výroby. Každá nakoupená šarže medu je laboratorně vyšetřená na ŠVaPÚ v Dolním Kubíně a až následně podle druhu zatříděná a zařazená do výroby.

V roce 2015 a 2023 získala Medovina akátová barrique ocenění Nejlepší medovina světa.
Medoviny jsou vyráběné tepelnou cestou, jsou vařené.

Medoviny značky Apimed získaly nejvíce světových ocenění ze slovenských výrobců a má my pro vás v Medovinárně máme všechny ve stálé nabídce, protože jste si je také oblíbili.