Limitovaná edice
Kód: CZ7721 | Značka: Medárna Hrádek

Medárna Hrádek - Medovina zrající v dubového sudu - 0,5 l 14%

319 Kč / ks 263,64 Kč bez DPH
Na dotaz
Medovina dozrávaná v dubovém sudu
Možnosti doručení
Kategorie: Archívní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Vítězslav a Markéta Krejčovi
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 14%
Sladkost: polosuchá
Objem: 0,5 l
Cena/l: 638,00 Kč
Originální název: Hrádecká medovina - z dubového sudu
Složení: voda, med
Pořadí novinky: M0391
Cena na prodejně: 340,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Medovina dozrávaná v dubovém sudu.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Medárna Hrádek

Včelařství, domácí výroba medoviny a cyseru

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství, domácí výroba medoviny a cyseru.

Malé rodinné včelařství, které se nachází na Vysočině v obci Hrádek u Pacova. Zabývá se prodejem medu, ostatních včelích produktů a oddělků. Poslední roky se zaměřuje na produkci prvotřídní medoviny vyráběné studenou cestou. Medoviny z Hrádku jsou sušší a výrazněji prokvašené.