Limitovaná edice
Kód: CZ6022X | Značka: Hřebečská medovina

Hřebečská medovina - Vikingská - Viking Mead - Odin - Wood Aged - 0,5 l 12%, sklo

594 Kč / ks 490,91 Kč bez DPH
Na dotaz
Ódin je staroseverské jméno boha germánského a severského panteonu, zejména v severských pramenech vystupuje jako hlavní bůh náležící ke skupině bohů zvaní Ásové (Æsir). Tento bůh byl nicméně znám a uctíván patrně na celém území obývaném Germány.
Možnosti doručení
Kategorie: Archívní medoviny
Hmotnost: 1.35 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Ivana Bakrlíková
Způsob výroby: nevařená
Alkohol: 12%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 1 188,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro kolegu či obchodního partnera, pro milovníka historie
Originální název: Viking Mead - Odin - Wood Aged
Složení: voda, med
Konzervanty: kyselina vinná, E202
Cena na prodejně: 630,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Ódin je staroseverské jméno boha germánského a severského panteonu, zejména v severských pramenech vystupuje jako hlavní bůh náležící ke skupině bohů zvaní Ásové (Æsir). Tento bůh byl nicméně znám a uctíván patrně na celém území obývaném Germány.

Stařený speciál s nádechem portského vína a dubového dřeva. Nedomedovaný. Lehký a osobitý nápoj specifické chuti.

Nejedná se o dozrávání v dubovém sudu, ale o vyluhování dřevěných chipsů v medovině.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Proces výroby

Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.

Výhodnější prodej po kartonech i pro koncové zákazníky

Tuto položku můžete zakoupit po celých kartonech. Přejděte na sekci Prodej po kartonech, kde najdete kompletní aktuální nabídku.

Zvýhodněný nákup v rámci kolekcí

Tento produkt můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu v rámci některého speciálního setu:

  • Zvýhodněná vikingská kolekce Set medovin Wiking mead obsahující vybrané vikingské edice hřebečské medoviny podle aktuální dostupnosti. Velkolepý dárek pro milovníka medoviny a severské mytologie. (2 864 CZK)

Výrobce Hřebečská medovina

V oblasti hřebečských vrchů je včelaření rodinná tradice. Výroba medoviny tvoří hlavní část produkce rodinné firmy.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

V oblasti hřebečských vrchů je včelaření rodinná tradice. Výroba medoviny tvoří hlavní část produkce rodinné firmy.

Hřebečská medovina se začala vyrábět již kolem roku 1995, ale komerčně oficiálně až v roce 2002. Paní Bakrlíková dává velký důraz tomu, aby nabízené medoviny byly přírodního charakteru a velkou péči věnuje i výběru na organismus blahodárně působících směsí koření a bylinek. Ty jsou většinou sbírány přímo v okolních oblastech Hřebečského hřbetu.

Až na medovinu mandlovou (kterou ale v Medovinárně neprodáváme) jsou všechny ingredience přírodní a nejvyšší kvality.

Základní medovina bez přísad je označována jako <em>tradiční</em>. Dále jsou v nabídce 4 druhy kořeněno bylinkových medovin - klášterní, knížecí, staročeská a bylinná hořká. Obsahují různé směsi 9 až 21 druhů ingrediencí. Pelyněk, puškvorec, meduňka, hořec, chmel, zázvor a mnohé další.

Ořechové medovina má základ také kořeněno-bylinkový, ale jsou v ní macerovány vlašské ořechy, díky čemuž má mírně hořkou chuť.

Skořicová medovina svoji intenzitou navodí příjemnou sváteční atmosféru.

Doporučujeme ochutnat archívní staročeskou medovinu, která dozrávala 5 let v dubovém sudu a je velmi hutná, sladká, s výraznou vůní 17ti koření a bylin.

Blahodárné účinky použitého medu a bylin příjemně působí na zažívací ústrojí a uklidňují nervový systém, přispívá ke zklidnění a k navození dobré pohody.