Kód: CZ9522BX | Značka: Včelařství Skorotín

Včelařství Skorotín - Medovina barrique (BQ912 - skotská whiskey) - 0,375 l 13,5%, sklo

359 Kč / ks 296,69 Kč bez DPH
Na dotaz
Jemná bariková medovina s vůní dubového dřeva a tóny vanilky v limitované edici 520ks, která dozrávala 8 měsíců v sudech po skotské whiskey z regionu Islay.
Možnosti doručení
Kategorie: Archívní medoviny
Hmotnost: 0.95 kg
Země původu: Česko
Výrobce: ABELLES apis s.r.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 13,5%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,375 l
Cena/l: 957,33 Kč
Vhodné jako dárek: pro přítele nebo manžela, pro mimořádné a sváteční události, pro kolegu či obchodního partnera
Originální název: Medovina barrique
Složení: voda, med
Pořadí novinky: M0605
Cena na prodejně: 375,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Jemná bariková medovina s vůní dubového dřeva a tóny vanilky v limitované edici 520ks, která dozrávala 8 měsíců v sudech po skotské whiskey z regionu Islay.

Tato medovina kvasila při velmi nízkých teplotách cca 15-17°C dlouhých 8 měsíců.
912 dní od kapky po láhev unikátní medoviny vyrobené z pramenité vody Beskydských hor a nejlepšího medu našeho včelařství. Jemná barriková medovina s tóny vanilky a vůní amerického dubu.
Nebyla sířena ani ošetřena sorbanem. Je čistá přírodní a nefiltrovaná.

Podávat při teplotě 14-17°C.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Včelařství Skorotín

Včelařství a rodinná firma v Podbeskydí zabývající se od roku 2012 produkcí vysoce kvalitních druhových medů a výrobou medových vín

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství a rodinná firma v Podbeskydí zabývající se od roku 2012 produkcí vysoce kvalitních druhových medů a výrobou medových vín.

Včelaří v Podbeskydí v okolí města Příbora. Jelikož mají veškerá včelstva kočovná, jsou schopni být v pravý čas na pravém místě a dosáhnout větší druhové rozmanitosti v nabídce medu jako takového.
Díky větší rozmanitosti medů budou vyrábět odlišné šarže medoviny lišící se použitým druhovým medem nebo jejich kombinací.
Medovinu vyrábějí klasickou nebo dozrávanou v dubových sudech.