Kód: CZ9522B | Značka: Včelařství Skorotín

Včelařství Skorotín - Medovina barrique (BQ912 - skotská whiskey) (bílá) - 0,375 l 13,5%, sklo

344 Kč / ks 284,30 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Jemná bariková medovina s vůní dubového dřeva a tóny vanilky v limitované edici 520ks, která dozrávala 8 měsíců v sudech po skotské whiskey z regionu Islay.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 0.95 kg
Země původu: Česko
Výrobce: ABELLES apis s.r.o.
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 13,5%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,375 l
Cena/l: 917,33 Kč
Vhodné jako dárek: pro znalce, pro přítele nebo manžela, pro mimořádné a sváteční události, pro kolegu či obchodního partnera
Originální název: Medovina barrique
Složení: voda, med
Pořadí novinky: M0605
Cena na prodejně: 365,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Jemná bariková medovina s vůní dubového dřeva a tóny vanilky v limitované edici 520ks, která dozrávala 8 měsíců v sudech po skotské whiskey z regionu Islay.

Tato medovina kvasila při velmi nízkých teplotách cca 15-17°C dlouhých 8 měsíců.
912 dní od kapky po láhev unikátní medoviny vyrobené z pramenité vody Beskydských hor a nejlepšího medu našeho včelařství. Jemná barriková medovina s tóny vanilky a vůní amerického dubu.
Nebyla sířena ani ošetřena sorbanem. Je čistá přírodní a nefiltrovaná.

Podávat při teplotě 14-17°C.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Včelařství Skorotín

Včelařství a rodinná firma v Podbeskydí zabývající se od roku 2012 produkcí vysoce kvalitních druhových medů a výrobou medových vín

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství a rodinná firma v Podbeskydí zabývající se od roku 2012 produkcí vysoce kvalitních druhových medů a výrobou medových vín.

Včelaří v Podbeskydí v okolí města Příbora. Jelikož mají veškerá včelstva kočovná, jsou schopni být v pravý čas na pravém místě a dosáhnout větší druhové rozmanitosti v nabídce medu jako takového.
Díky větší rozmanitosti medů budou vyrábět odlišné šarže medoviny lišící se použitým druhovým medem nebo jejich kombinací.
Medovinu vyrábějí klasickou nebo dozrávanou v dubových sudech.