Kód: CZ9523A | Značka: Včelařství Skorotín

Včelařství Skorotín - Medovina Solera - 0,75 l 13,5%

404 Kč / ks 333,88 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Medovina je vyrobená z květového medu přirozeným dozráváním ve francouzských sudech systémem postupného staření Solera. Je výběrem nejlepších medovin, kdy stáří nejstarší složky je minimálně 5 let.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1.3 kg
Země původu: Česko
Výrobce: ABELLES apis s.r.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 13,5%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 538,67 Kč
Vhodné jako dárek: pro znalce, na popíjení s přáteli, pro novomanžele a na svatbu, pro přítele nebo manžela, pro mimořádné a sváteční události, pro kolegu či obchodního partnera, pro přítelkyni nebo manželku, na návštěvu známých
Složení: voda, med
Pořadí novinky: M0701
Cena na prodejně: 430,00 Kč

Medovina je vyrobená z květového medu přirozeným dozráváním ve francouzských sudech systémem postupného staření Solera. Je výběrem nejlepších medovin, kdy stáří nejstarší složky je minimálně 5 let.

Čistě přírodní produkt bez obsahu síry a konzervantů.

Výjimečná medovina vyráběná unikátní tradiční metodou sistema solera, která pochází ze Španělska a používala při dozrávání vína. Zrání ve 3 sudech umístěných nad sebou se dosahuje dlouhodobě stabilní kvality a chuti medoviny.

Metoda se používala od 1. poloviny 19. století a jedná se o zrání ve 3 sudech umístěných nad sebou, kdy se vždy spodní sudy se vždy doplní obsahem horních sudů a horní sud se doplní mladou medovinou.

Běžně se může použít i větší množství sudů. Nejhornější sudy na mladé víno se jmenují Criaderas, nejspodnější na nejstarší víno se jmenují Soleras. Od toho označení této jedinečné medoviny.

Metoda se většinou používá při zrání whisky, rumů nebo dezertních vín, u medoviny je to zcela mimořádná raritní záležitost.

Podávat při teplotě 11-13°C.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Včelařství Skorotín

Včelařství a rodinná firma v Podbeskydí zabývající se od roku 2012 produkcí vysoce kvalitních druhových medů a výrobou medových vín

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství a rodinná firma v Podbeskydí zabývající se od roku 2012 produkcí vysoce kvalitních druhových medů a výrobou medových vín.

Včelaří v Podbeskydí v okolí města Příbora. Jelikož mají veškerá včelstva kočovná, jsou schopni být v pravý čas na pravém místě a dosáhnout větší druhové rozmanitosti v nabídce medu jako takového.
Díky větší rozmanitosti medů budou vyrábět odlišné šarže medoviny lišící se použitým druhovým medem nebo jejich kombinací.
Medovinu vyrábějí klasickou nebo dozrávanou v dubových sudech.