Tip Oceněná Limitovaná edice
Kód: CZ2903H | Značka: Dr. Bojda

Dr. Bojda - Medovina z Beskyd - z akátového medu - 3 l 12%, bag in box

769 Kč / ks 635,54 Kč bez DPH
Na dotaz
Znamenitá vůně a chuť medoviny z akátového medu je zážitkem, který si žádný příznivec dobré medoviny nenechá ujít.
Možnosti doručení
Kategorie: Jednodruhové medoviny
Hmotnost: 3.2 kg
Země původu: Česko
Výrobce: JANKAR PROFI, s.r.o.
Druh medu: akátový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 12%
Sladkost: polosladká
Objem: 3 l
Cena/l: 256,33 Kč
Originální název: Medovinka z medu akátového
Složení: voda, český včelí jednodruhový akátový med
Ročník: 2021
Cena na prodejně: 810,00 Kč

Znamenitá vůně a chuť medoviny z akátového medu je zážitkem, který si žádný příznivec dobré medoviny nenechá ujít.

Toto medové víno bylo vyrobeno z českého jednodruhového akátového medu bez tepelných zátěží, proto přirozený výskyt biolátek z medu je v nápoji zachován a obohacen o buketní látky z procesu kvašení. Tento mimořádný nápoj je vyhledávanou delikatesou pro svou jemnou chuť a vůni akátového medu. Je oblíben mezi gurmány a vyznavači netradičních nápojů.


Upozornění: Produkt neobsahuje syntetická barviva, příchutě, konzervanty, sirné sloučeniny, chuťové modifikátory či aromáty. Není dolihován a neobsahuje řepný cukr. Uchovávejte v chladu a temnu.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Nejžádanější a neoblíbenější jednodruhová medovina ze stále vzácnějšího akátového medu.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Ocenění v soutěžích

Výrobce je držitelem prestižní ceny "Zlatá Salima" za výrobu medových vín.

Výrobce Dr. Bojda

Včelařství a výrobce medovin a sirupů značky Dr.Bojda. Medy pochází s oblasti kolem Čeladné, výroba medoviny je umístěna v Hulíně.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství a výrobce medovin a sirupů značky Dr.Bojda. Medy pochází s oblasti kolem Čeladné, výroba medoviny je umístěna v Hulíně.

Společnost byla založena v roce 2000 s cílem vyrábět kvalitní produkty bez náhražek. V nabídce medovin se v posledních letech objevili kromě klasické z květového medu a bylinkové, i medoviny jednodruhové - z akátového, slunečnicového a lesního medu.

Výrobce však dodává do velkých obchodních řetězců i medoviny doslazované cukrem, proto může dojít k omylu při nákupu. Tyto produkty jsou v našem katalogu zvýrazněny.