Kód: IE0121A | Značka: Kinsale Mead

Kinsale Mead - Wild Red Mead - 0,7 l 12%, sklo

699 Kč / ks 577,69 Kč bez DPH
Skladem (6 ks)
Osvěžující medovina ve stylu melomelu vyrobená z kyselého wexfordského černého rybízu krásně vyvážená s tmavými višněmi, temperovaná s nádechem medu.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1.3 kg
Země původu: Irsko
Výrobce: Kinsale Mead Co.
Příchuť: rybízová, višňová
Alkohol: 12%
Sladkost: polosuchá
Objem: 0,7 l
Cena/l: 998,57 Kč
Vhodné jako dárek: pro znalce, na popíjení s přáteli, pro přítele nebo manžela, pro kolegu či obchodního partnera, na návštěvu známých
Složení: voda, med, rybíz, višně
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0638
Vhodná k ohřevu: ano
Cena na prodejně: 735,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Osvěžující medovina ve stylu melomelu vyrobená z kyselého wexfordského černého rybízu krásně vyvážená s tmavými višněmi, temperovaná s nádechem medu.

Kinsale Wild Red Mead je nádherná melomelová medovina fermentovaná s irským černým rybízem, višněmi a čistým medem. Úžasně lákavý nápoj s krásnou, sytou barvou. Výborně se podává při pokojové teplotě samostatně nebo s jídlem.

Wexfordský černý rybíz je krásně vyvážený s tmavými višněmi, temperovaný s nádechem medu a vyzrálý do hedvábně hladkého závěru.

Podáváme s pečenou kachnou, grilovanými žebry nebo klobásami a bohatými rajčatovými italskými pokrmy. Úžasná s tvarohovými prkýnky nebo kvalitní čokoládou. Oblíbená volba u milovníků vína, kteří preferují jemnější styl. Fantastická i na ohřátí během zimních dní.

Melomel Fruit Meads byla irská středověká červená vína vyrobená z původních lesních plodů a surového medu a nyní nově vytvořená v medovině Kinsale Mead Co ve West Corku.

Divoká červená medovina se porotcům velmi líbí a byla oceněna zlatem na Blas na hEireann – Irish Food Awards, zlatem na Free From Food Awards a stříbrem na European Mead Madness Cup.

Přirozeně bez lepku. Nízký obsah siřičitanů.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Kinsale Mead

Řemeslná výroba medovin z irského hrabství Cork

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Řemeslná výroba medovin z irského hrabství Cork. Medovina Kinsale Mead se vyrábí ve West Corku, v rodinném medovinařství v Barrack Lane v Kinsale (poblíž místa bitvy o Kinsale v roce 1601). Každá šarže je pečlivě míchána, fermentována a dozrávána s péčí a vášní a důrazem na kvalitu a udržitelnost. V této autentické medovině se jako tradičně používá čistý med, místní voda, kvasnice a také nejrůznější ovoce.

Společnost Kinsale Mead Co byla založena Kate a Denisem Dempseyovými v roce 2016, abych znovu oživili staré umění výroby medoviny a vytvořili světovou řadu lehkých a osvěžujících nápojů. Používají ty nejlepší přírodní ingredience a vyrábějí své medoviny suché a vinné s péčí a vášní.

V roce 2016 se rozhodli, že zahájí cestu k otevření vlastního podniku a obnoví tradici výroby medoviny v Irsku po 200 letech.

Hodně pátrali, zkoušeli spoustu medovin z Evropy a Ameriky a přečetli spoustu knih, moderních i historických. Založili doma spoustu malých dávek a zkoušeli různé medy, různé kvasnice a různé kombinace ovoce, koření a bylinek. Recepty stále vylepšovali. Bylo pro ně také hodně důležité, jak se medovina snoubí s jídlem.

Medoviny za několik málo let získaly úžasnou řadu ocenění, včetně zlata na The International Mazer Cup, což je něco jako olympiáda v medovině. Byli nadšeni také irskými oceněními, zlatým a stříbrným na Blas na hEireann, zlatým z ocenění Free From Food Awards, protože medovina je přirozeně bezlepková. Poté vyhráli prestižní, 2hvězdičkovou (Outstanding) Great Taste Award, britskou soutěž s doslova tisíci přihlášek na velmi vysoké úrovni, a také zlato a stříbro na European Mead Madness Cup. Nakonec byli oceněni i Nápojem roku od Irish Food Writers’ Guild. V rodinném medovinařství prostě vyrábí medoviny světové třídy.

Kinsale (Cionn tSáile, což znamená „Hlava přílivu“) je krásné historické přímořské město ve West Corku, které se nachází v bezpečném kotvišti, kde se řeka Bandon vlévá do Atlantského oceánu. Dnes je známá svou historickou ulicí, pestrobarevnými budovami, mnoha báječnými kavárnami, gastrohospodami a restauracemi, knihkupectvími, jachtingem, rybařením a světovým golfem.