Kód: IE0121A | Značka: Kinsale Mead

Kinsale Mead - Wild Red Mead - 0,7 l 12%, sklo

699 Kč / ks 577,69 Kč bez DPH
Skladem (7 ks)
Osvěžující medovina ve stylu melomelu vyrobená z kyselého wexfordského černého rybízu krásně vyvážená s tmavými višněmi, temperovaná s nádechem medu.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1.3 kg
Země původu: Irsko
Výrobce: Kinsale Mead Co.
Příchuť: rybízová, višňová
Alkohol: 12%
Sladkost: polosuchá
Objem: 0,7 l
Cena/l: 998,57 Kč
Vhodné jako dárek: pro znalce, na popíjení s přáteli, pro přítele nebo manžela, pro kolegu či obchodního partnera, na návštěvu známých
Složení: voda, med, rybíz, višně
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0638
Vhodná k ohřevu: ano
Cena na prodejně: 735,00 Kč

Osvěžující medovina ve stylu melomelu vyrobená z kyselého wexfordského černého rybízu krásně vyvážená s tmavými višněmi, temperovaná s nádechem medu.

Kinsale Wild Red Mead je nádherná melomelová medovina fermentovaná s irským černým rybízem, višněmi a čistým medem. Úžasně lákavý nápoj s krásnou, sytou barvou. Výborně se podává při pokojové teplotě samostatně nebo s jídlem.

Wexfordský černý rybíz je krásně vyvážený s tmavými višněmi, temperovaný s nádechem medu a vyzrálý do hedvábně hladkého závěru.

Podáváme s pečenou kachnou, grilovanými žebry nebo klobásami a bohatými rajčatovými italskými pokrmy. Úžasná s tvarohovými prkýnky nebo kvalitní čokoládou. Oblíbená volba u milovníků vína, kteří preferují jemnější styl. Fantastická i na ohřátí během zimních dní.

Melomel Fruit Meads byla irská středověká červená vína vyrobená z původních lesních plodů a surového medu a nyní nově vytvořená v medovině Kinsale Mead Co ve West Corku.

Divoká červená medovina se porotcům velmi líbí a byla oceněna zlatem na Blas na hEireann – Irish Food Awards, zlatem na Free From Food Awards a stříbrem na European Mead Madness Cup.

Přirozeně bez lepku. Nízký obsah siřičitanů.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Kinsale Mead

Řemeslná výroba medovin z irského hrabství Cork

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Řemeslná výroba medovin z irského hrabství Cork. Medovina Kinsale Mead se vyrábí ve West Corku, v rodinném medovinařství v Barrack Lane v Kinsale (poblíž místa bitvy o Kinsale v roce 1601). Každá šarže je pečlivě míchána, fermentována a dozrávána s péčí a vášní a důrazem na kvalitu a udržitelnost. V této autentické medovině se jako tradičně používá čistý med, místní voda, kvasnice a také nejrůznější ovoce.

Společnost Kinsale Mead Co byla založena Kate a Denisem Dempseyovými v roce 2016, abych znovu oživili staré umění výroby medoviny a vytvořili světovou řadu lehkých a osvěžujících nápojů. Používají ty nejlepší přírodní ingredience a vyrábějí své medoviny suché a vinné s péčí a vášní.

V roce 2016 se rozhodli, že zahájí cestu k otevření vlastního podniku a obnoví tradici výroby medoviny v Irsku po 200 letech.

Hodně pátrali, zkoušeli spoustu medovin z Evropy a Ameriky a přečetli spoustu knih, moderních i historických. Založili doma spoustu malých dávek a zkoušeli různé medy, různé kvasnice a různé kombinace ovoce, koření a bylinek. Recepty stále vylepšovali. Bylo pro ně také hodně důležité, jak se medovina snoubí s jídlem.

Medoviny za několik málo let získaly úžasnou řadu ocenění, včetně zlata na The International Mazer Cup, což je něco jako olympiáda v medovině. Byli nadšeni také irskými oceněními, zlatým a stříbrným na Blas na hEireann, zlatým z ocenění Free From Food Awards, protože medovina je přirozeně bezlepková. Poté vyhráli prestižní, 2hvězdičkovou (Outstanding) Great Taste Award, britskou soutěž s doslova tisíci přihlášek na velmi vysoké úrovni, a také zlato a stříbro na European Mead Madness Cup. Nakonec byli oceněni i Nápojem roku od Irish Food Writers’ Guild. V rodinném medovinařství prostě vyrábí medoviny světové třídy.

Kinsale (Cionn tSáile, což znamená „Hlava přílivu“) je krásné historické přímořské město ve West Corku, které se nachází v bezpečném kotvišti, kde se řeka Bandon vlévá do Atlantského oceánu. Dnes je známá svou historickou ulicí, pestrobarevnými budovami, mnoha báječnými kavárnami, gastrohospodami a restauracemi, knihkupectvími, jachtingem, rybařením a světovým golfem.