
Toto za studena vyráběné medové víno čeká na široké publikum z řad příznivců vína i tradičních medových vín. Naše nejjemnější medy zrají v moštu z moravských odrůd svatovavřineckého a tvoří vyvážený a silný chuťový zážitek.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela - pyment
Ovocná vinná melomela, v níž se místo vody použije hroznový mošt.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Výrobce Medárna Hrádek
Včelařství, domácí výroba medoviny a cyseru
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Včelařství, domácí výroba medoviny a cyseru
Malé rodinné včelařství Vítězslava a Markéty Krejčových se nachází na Vysočině v obci Hrádek u Pacova. Zabývají se prodejem medu, včelích produktů a od roku 2017 se naplno zaměřují i na produkci prvotřídní medoviny vyráběné studenou cestou bez konzervantů a stabilizátorů. Medoviny z Hrádku byly původně sušší, ale nyní je kvůli poptávce zákazníků vyrábějí častěji dosladka. Mají v nabídce širokou škálu druhů, velmi zajímavé jsou jedinečné sarže chmelových medovin za použití různých druhů chmele, ale také limitované řady dozrávané v dubových či akátových sudech.
Výrobní společnost : | Vítězslav a Markéta Krejčovi |
---|