Sladká norská medovina vyráběná spolu s jablečným moštem a dochucená skořicí a vanilkou a dozrává 1/2 roku v dubových sudech.
Jablečný koláč je silná medovina s jablečnou šťávou z Hardangeru. Je ochucena pravou vanilkou a skořicí a zraje 6 měsíců v dubových sudech. Jablečný koláč chutná přesně jako tekutý jablečný koláč a funguje dobře jako alternativa k dezertnímu vínu. Vyzkoušejte s vanilkovou zmrzlinou, krémovými dorty nebo samotnou.
#107
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela
Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Mjøderiet
První norské medovinařství, která se nachází mimo Bergen v Norsku. Vyrábí všechny druhy medoviny: tradiční i moderní
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
První norské medovinařství, které vyrábí všechny druhy medoviny: tradiční i moderní
Máme různorodé zázemí pocházející z norské scény domácích pivovarů a pivních nadšenců a ambicí Mjøderiet je revitalizovat medovinu v Norsku i na mezinárodní úrovni. Věříme, že stále více lidí je připraveno zapojit se do mezinárodního rozvoje, ve kterém se medovina vrátila v několika zemích. Myslíme si, že medovina je nesmírně vzrušující nápoj s obrovským potenciálem. Mjøderiet se snaží šířit znalosti, oživovat klasické styly a experimentovat s novými a dobrodružnými chutěmi.
Jednou nohou jsme ve staré medovinářské tradici, ve které se snažíme vzkřísit prastaré chutě a prastaré receptury, zatímco druhou nohou jsme v nové kultuře řemeslných nápojů se zaměřením na experimentování s ovocem, bobulemi, kořením, různými úrovněmi sycení a alkoholem.
Mjøderiet chce rozmanitost. Chceme kvalitu. Chceme opravdovou vášeň pro ušlechtilé nápoje, pro med pečlivě sbíraný tvrdě pracujícími včelami, pro skutečné ovoce a bobule, pro voňavé koření a bylinky. Chceme vzrušující nové kombinace chutí. Chceme dostat medovinu k lidem.