Kód: NO0122C | Značka: Mjøderiet

Mjøderiet - Medovina Eplepai (jablko - skořice - vanilka) - 0,25 l 13,5%, sklo

299 Kč / ks 247,11 Kč bez DPH
Skladem (7 ks)
Sladká norská medovina vyráběná spolu s jablečným moštem a dochucená skořicí a vanilkou a dozrává 1/2 roku v dubových sudech
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 0.5 kg
Země původu: Norsko
Výrobce: Mjøderiet AS
Příchuť: jablečná, kořeněná
Alkohol: 13,5%
Sladkost: sladká
Objem: 0,25 l
Cena/l: 1 196,00 Kč
Originální název: Eplepai
Složení: voda, jablečný mošt, med, koření
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0689
Cena na prodejně: 320,00 Kč

Sladká norská medovina vyráběná spolu s jablečným moštem a dochucená skořicí a vanilkou a dozrává 1/2 roku v dubových sudech.

Jablečný koláč je silná medovina s jablečnou šťávou z Hardangeru. Je ochucena pravou vanilkou a skořicí a zraje 6 měsíců v dubových sudech. Jablečný koláč chutná přesně jako tekutý jablečný koláč a funguje dobře jako alternativa k dezertnímu vínu. Vyzkoušejte s vanilkovou zmrzlinou, krémovými dorty nebo samotnou.

#107

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Mjøderiet

První norské medovinařství, která se nachází mimo Bergen v Norsku. Vyrábí všechny druhy medoviny: tradiční i moderní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

První norské medovinařství, které vyrábí všechny druhy medoviny: tradiční i moderní

Mjøderiet tvoří pět zapálených nadšenců z norského Bergenu s vášní pro medovinu - starobylý nápoj, který se v posledních letech začal vracet do severských chutí.


Máme různorodé zázemí pocházející z norské scény domácích pivovarů a pivních nadšenců a ambicí Mjøderiet je revitalizovat medovinu v Norsku i na mezinárodní úrovni. Věříme, že stále více lidí je připraveno zapojit se do mezinárodního rozvoje, ve kterém se medovina vrátila v několika zemích. Myslíme si, že medovina je nesmírně vzrušující nápoj s obrovským potenciálem. Mjøderiet se snaží šířit znalosti, oživovat klasické styly a experimentovat s novými a dobrodružnými chutěmi.

Jednou nohou jsme ve staré medovinářské tradici, ve které se snažíme vzkřísit prastaré chutě a prastaré receptury, zatímco druhou nohou jsme v nové kultuře řemeslných nápojů se zaměřením na experimentování s ovocem, bobulemi, kořením, různými úrovněmi sycení a alkoholem.

Mjøderiet chce rozmanitost. Chceme kvalitu. Chceme opravdovou vášeň pro ušlechtilé nápoje, pro med pečlivě sbíraný tvrdě pracujícími včelami, pro skutečné ovoce a bobule, pro voňavé koření a bylinky. Chceme vzrušující nové kombinace chutí. Chceme dostat medovinu k lidem.