Akce
Kód: NO0121C | Značka: Mjøderiet

Mjøderiet - Medovina Påskemjød (velikonoční) - 0,25 l 10%, sklo

199 Kč / ks 244 Kč Sleva 18 % 164,46 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Polosladká norská medovina vyrobená spolu s pomerančovou šťávou a kůrou. Mjød je víno vyrobené z medu a má prastaré kořeny v Norsku.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 0.5 kg
Země původu: Norsko
Výrobce: Mjøderiet AS
Alkohol: 10%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,25 l
Cena/l: 976,00 Kč
Originální název: Påskemjød (velikonoční)
Složení: voda, pomerančová šťáva, med, pomerančová kůra
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0688
Cena na prodejně: 260,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Polosladká norská medovina vyrobená spolu s pomerančovou šťávou a kůrou. Mjød je víno vyrobené z medu a má prastaré kořeny v Norsku.

Velikonoční medovina je silná medovina vyrobená z pomerančové šťávy a nastrouhané pomerančové kůry. Je sladká, ale zároveň citrusová a svěží.

Podáváme ve sklenici na víno a vychutnáváme mírně vychlazené (14-16°C).

#089

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Mjøderiet

První norské medovinařství, která se nachází mimo Bergen v Norsku. Vyrábí všechny druhy medoviny: tradiční i moderní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

První norské medovinařství, které vyrábí všechny druhy medoviny: tradiční i moderní

Mjøderiet tvoří pět zapálených nadšenců z norského Bergenu s vášní pro medovinu - starobylý nápoj, který se v posledních letech začal vracet do severských chutí.


Máme různorodé zázemí pocházející z norské scény domácích pivovarů a pivních nadšenců a ambicí Mjøderiet je revitalizovat medovinu v Norsku i na mezinárodní úrovni. Věříme, že stále více lidí je připraveno zapojit se do mezinárodního rozvoje, ve kterém se medovina vrátila v několika zemích. Myslíme si, že medovina je nesmírně vzrušující nápoj s obrovským potenciálem. Mjøderiet se snaží šířit znalosti, oživovat klasické styly a experimentovat s novými a dobrodružnými chutěmi.

Jednou nohou jsme ve staré medovinářské tradici, ve které se snažíme vzkřísit prastaré chutě a prastaré receptury, zatímco druhou nohou jsme v nové kultuře řemeslných nápojů se zaměřením na experimentování s ovocem, bobulemi, kořením, různými úrovněmi sycení a alkoholem.

Mjøderiet chce rozmanitost. Chceme kvalitu. Chceme opravdovou vášeň pro ušlechtilé nápoje, pro med pečlivě sbíraný tvrdě pracujícími včelami, pro skutečné ovoce a bobule, pro voňavé koření a bylinky. Chceme vzrušující nové kombinace chutí. Chceme dostat medovinu k lidem.