

Thyřina královská medovina vzdává hold první dánské královně Thyře. Medovina má svěží ovocnou vůni, vyváženou sladkost a na závěr jemnou hořkost, připomínající pelyněk.
Tato medovina je svěží, s ovocnou a bobulovitou vůní, dominují červené bobule. Projevuje se jemná pecková hořkost v podobě mandlových či marcipánových tónů. Kyselinka je dobře vyvážená a sladkost je harmonicky zabalená do příjemně ovocného chuťového profilu. Na jazyku je patrný lehce štiplavý dotek připomínající kořeněný vermut, doprovázený jemnou hořkostí.
Chuť medoviny je hřejivá a kulatá, lehce ovocná s tóny připomínajícími aronii a pelyněk. Lze ji použít jako náhradu vermutu v koktejlu Negroni. Skvěle se hodí i jako digestiv ke kávě po jídle.
Podávejte lehce vychlazené, při 8–10 °C.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela
Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Mjødgård
Oblíbený dánský výrobce medoviny
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Oblíbený dánský výrobce medoviny
Přinášíme vám první vlaštovku z Dánska v podobě poctivě a řemeslně vyráběných medovin značky Mjødgård. Medovinařství bylo Oddem Castmarem založeno v roce 2008 s jasnou vizí a sepsaným manifestem, který Mjødgård odlišoval od ostatních tehdejších, jak sami říkají, "míchačů medoviny".
- Mjødgård by měl vyrábět poctivou medovinu z lokálních medů, lokálních surovin, bylin, jít řemeslnou výrobou, jejímž výsledkem bude čiště fermentovaný produkt. Kvašení a zrání se mělo nechat dostatek času.
- Medoviny Mjødgård by měly mítjemnou čistou chuť, kterou ji dává použitý med, případně tradiční přísady.
- Výroba medovin Mjødgård by měla být udržitelná, z lokálních surovin, šetrná k medu.
V Dánsku se stejně jako v Česku a mnohých dalších zemích musí utkat poctivá a bohužel tedy i dražší medovina s tou supermarketovou, která se jako medovina jen tváří, je levná a namíchaná tak, aby hodně lidem chutnala.
Medoviny Mjødgård mě zachutnaly a věřím, že osloví i vás.
Výrobní společnost : | Mjødgård APS |
---|