Andělika zahradní poskytuje lehce kořeněnou dochuť, která přilne k patru. Tato rostlina byla rozšířena v době Vikingů a víme, že byla dobrým zdrojem vitamínu C pro Vikingy.
Jako poslední přísadu jsme do medoviny přidali dubové hobliny, aby měla trochu šmrnc a charakter.
Skvěle se hodí k sýrům, pikantní klobáse nebo dezertům.
Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela: Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Informace o výrobci Mjødgård
Oblíbený dánský výrobce medoviny
Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.
Kvalitní produkty v Medovinárně
Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je primární kritérium jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu nebo bychom na nich měli větší marži.
Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.
V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.
Další informace o produktu můžete nalézt na portále Degustační klub pod kódem produktu DK0311.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přinášíme vám první vlaštovku z Dánska v podobě poctivě a řemeslně vyráběných medovin značky Mjødgård. Medovinařství bylo založeno v roce 2008 Oddem Castmarem s jasnou vizí a sepsaným manifestem, který Mjødgård odlišoval od ostatních tehdejších, jak sami říkají, "míchačů medoviny".
- Mjødgård by měl vyrábět poctivou medovinu z lokálních medů, lokálních surovin, bylin, jít řemeslnou výrobou, jejímž výsledkem bude čiště fermentovaný produkt. Kvašení a zrání se mělo nechat dochat dostatek času.
- Medoviny Mjødgård by měly být jemnou čistou chuť, kterou ji dává použitý med, případně tradiční přísady.
- Výroba medovin Mjødgård by měla být udržitelná, z lokálních surovin, šetrná k medu.
V Dánsku se stejně jako v Česku a mnohých dalších zemích musí utkat poctivá a bohužel tedy i dražší medovina s tou supermartketovou, která se jako medovina jen tváří, je levná a namíchaná tak, aby hodně lidem chutnala. Medoviny Mjødgård mě zachutnaly a věřím, že osloví i vás.