Oceněná
Kód: DK0312 | Značka: Mjødgård

Mjødgård - Královská medovina #2 - Harald Blåtand - 0,5 l 13%, sklo

634 Kč / ks 523,97 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Dánská medovina z letního medu, s jablky, hřebíčkem, skořicí, kardamonem, zázvorem dozrává s dubovými chipsy. Má charakteristickou aromatickou vůni, která přináší myšlenky na Vánoce.
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Dánsko
Výrobce: Mjødgård APS
Příchuť: kořeněná
Alkohol: 13%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 1 268,00 Kč
Originální název: Harald Blåtand
Složení: voda, dánský med, jablka, skořice, hřebíček, kardamon, zázvor, dub
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0677
Cena na prodejně: 670,00 Kč

Dánská medovina z letního medu, s jablky, hřebíčkem, skořicí, kardamonem, zázvorem dozrává s dubovými chipsy. Má charakteristickou aromatickou vůni, která přináší myšlenky na Vánoce.

Harald I., Harald Modrozub (dánsky Harald Blåtand, cca 911 – cca 986) byl dánský král v letech 958 až 986 a norský král v letech 974 až 986. Harald Modrozub přijal kolem roku 965 křest a tím zavedl v Dánsku křesťanství. V průběhu svého panování dbal o rozvoj státu. V Jellingu, kde pod byli mohylou pochováni jeho rodiče, vztyčil bohatě zdobený runový kámen, první svědectví christianizace Dánska, a vystavěl tam i kostel, do kterého nechal přenést ostatky svého otce. Vybudoval rovněž čtyři pevnosti k obraně území svého království. Stavěl i další kostely a také mosty.

Harald všemi svými činy prokázal skutečnou velkomyslnost. Byl strategickým mistrem a v mnoha ohledech nechtěl zůstat pozadu za žádnými evropskými giganty. Svým způsobem vytvářel stavby, pravděpodobně vycházející z jihoevropské inspirace, jako nikdo před ním.

Mysleli jsme si, že s králem, jako je Harald, který chtěl ukázat svou sílu prostřednictvím svého nutkání tvořit, mohl také chtít ukázat ostatním dánským magnátům, že má úzké vazby na jižní Evropu. Tak proč neudělat medovinu založenou na koření, které jste v té době mohli získat v jižní Evropě. Proto jsme uvařili Haraldovu královskou medovinu s kořením, které se nacházelo ve středomořských zemích v době Vikingů.

Na tuto královskou medovinu byl použit vynikající dánský letní med, jablka, skořice, hřebíček, kardamon, zázvor a dub.

Harald Blåtand je neobvyklá medovina, je komplexně kořeněná jak v chuti, tak ve vůni způsobem, který přináší vzpomínky na sladké blízkovýchodní kořenící směsi. Sladkost je jemně vyvážena pikantní chutí a dostatkem kyselin. Má velmi silné a komplexní aroma. Je to bohatá medovina, která skutečně naplní ústa silnou chutí a přetrvává ve velmi dlouhé dochuti.

Pro Mjødgård je to netypická medovina, protože běžně nepoužívají koření nebo bylinky, které v oblasti nerostou.

Medovina se skvěle hodí k hořké čokoládě, zmrzlině, dortu či kávě.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Ocenění v soutěžích

3. místo na Mead Madness Cup v roce 2022

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Mjødgård

Oblíbený dánský výrobce medoviny

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

 

Přinášíme vám první vlaštovku z Dánska v podobě poctivě a řemeslně vyráběných medovin značky Mjødgård. Medovinařství bylo založeno v roce 2008 Oddem Castmarem s jasnou vizí a sepsaným manifestem, který Mjødgård odlišoval od ostatních tehdejších, jak sami říkají, "míchačů medoviny". 

  • Mjødgård by měl vyrábět poctivou medovinu z lokálních medů, lokálních surovin, bylin, jít řemeslnou výrobou, jejímž výsledkem bude čiště fermentovaný produkt. Kvašení a zrání se mělo nechat dochat dostatek času.
  • Medoviny Mjødgård by měly být jemnou čistou chuť, kterou ji dává použitý med, případně tradiční přísady.
  • Výroba medovin Mjødgård by měla být udržitelná, z lokálních surovin, šetrná k medu.

V Dánsku se stejně jako v Česku a mnohých dalších zemích musí utkat poctivá a bohužel tedy i dražší medovina s tou supermartketovou, která se jako medovina jen tváří, je levná a namíchaná tak, aby hodně lidem chutnala. Medoviny Mjødgård mě zachutnaly a věřím, že osloví i vás.