Kód: CZ1520 | Značka: Pleva

Pleva - Medovina jedinečná - broskvová - 0,5 l 14,6%, sklo

319 Kč / ks 263,64 Kč bez DPH
Vyprodáno
Ovocná medovina vyrobená z broskví uzrálých na českém sluníčku. Výjimečná jemná šťavnatá broskvová chuť s peckovým koncem.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Pleva s.r.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: broskvová
Alkohol: 14,6%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 638,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro maminku či babičku, pro přítelkyni nebo manželku
Složení: voda, med, broskve
Pořadí novinky: M0573
Cena na prodejně: 340,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Ovocná medovina vyrobená z broskví uzrálých na českém sluníčku. Výjimečná jemná šťavnatá broskvová chuť s peckovým koncem.

Je to pecka!
Máme rádi všechno ovoce, kterým nás obdarovává bohatá česká příroda, ale musíme uznat, že málo co trumfne zakousnutí do tak akorát uzrálé, krásně šťavnaté broskve. S myšlenkou naložení broskvové medoviny jsme si pohrávali už dlouho a jen jsme čekali na to, až natrefíme na ty správné broskve.

No a když jsme letos ve Slemeně narazili u místního zahrádkáře na obsypaný broskvový sad, hned jsme věděli, že tohle bude mimořádná medovina, a to nejen kvůli chuti. Pro nás je totiž navíc ještě okořeněná špetkou nostalgie, protože ve Slemenu jsme kdysi žili, a právě tam jsme taky založili a rozjeli naši firmu.

Broskvová chuť se špetkou nostalgie
Řekli bychom, že medovině velmi prospívá fakt, že jsme do medu naložili báječně zralé broskve celé i s peckami. Díky tomu si můžete vychutnat i jemnou chuť jadřinců, která při degustaci dodá medovině ten správný šmrnc.

Výsledná chuť je dlouhá, vřelá a možná vás překvapí jemným závanem jablek na patře. Po druhém doušku se rozvine broskvová chuť s peckovým koncem.

Medovinu doporučujeme před podáváním vychladit, díky tomu vyniknou všechny její tóny. Skvělá je i při pokojové teplotě, kdy lehce převáží sladká chuť medu, což se skvěle doplňuje s broskvovou chutí.

Pecková broskvová chuť
„Tahle medovina je jednoduše pecková! Doslova, naložili jsme do ní totiž celé broskve od našeho oblíbeného zahrádkáře ze Slemena, což je vesnice, která má v našich srdcích speciální místo. Přesně tam jsme před téměř 29 lety založili naši firmu. Chuť medoviny je vřelá a dlouhá, překvapivě s lehkým podtónem jablek. A díky naložení celých broskví se neochudíte o jemnou chuť jadřinců, která této medovině rozhodně sluší. Na broskvovou medovinu jsme se chystali už dlouho a jen jsme čekali na to, až natrefíme na ty správné broskve. Tyhle byly šťavnaté, uzrálé na českém sluníčku, takže jsme měli co dělat, abychom je před nakládáním nesnědli :-)“


Milan Pleva
zakladatel rodinné firmy

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Zvýhodněný nákup v rámci kolekcí

Tento produkt můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu v rámci některého speciálního setu:

  • Světově oceněné české medoviny (2023) Speciální sada českých medovin oceněných v zahraničních soutěžích v roce 2023. Obsahuje medoviny, které aktuálně stále dostupné. Některé totiž byly jen limitované edice. (1 334 CZK)

Výrobce Pleva

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Provozovna rodinné firmy Pleva se nachází v lázeňské městečku Potštejn v malebném podhůří Orlických hor. Specializuje se na zpracování léčivých včelích produktů (medu, mateří kašičky, pylu, propolisu a včelího jedu) do kosmetiky a potravinových doplňků. Pro nás je však nejzajímavější výroba medovin, v níž se Plevovi specializují na jednodruhové medoviny.

Chovem včel se zabývají již od roku 1969 a zpracováním včelích produktů od roku 1990. S výrobou medovin započali ale až kolem roku 2003, nejdříve v menším množství. Od počátku chtěli jít cestou šetrnou k medu a také měli cíl nabídnout něco nového, unikátního, co na trhu chybí. Oficiálně začali medovinu nabízet až v roce 2008. První medovina byla bylinná a výrazně hořká, vyráběli též i několik medových likérů s variantou ořechovou i bylinnou. Nakonec se však zaměřili na celkem unikátní avšak nejzajímavější kategorii medovin, kterou tvoří medoviny vyráběné z jednoho druhu medu. V současné nabídce mají medoviny akátové, lipové, slunečnicové a z lesního medu, které jsou opravdovými delikatesy a jsou oblíbené pro svoji výraznou vůni a chuť původního medu. Potštejnská medovina je kvašená z klasického květového medu.

Doba zrání medovin je minimálně 1 rok, avšak některé jim v tancích ladí svoji chuť již 5 let.

My v Muzeu medoviny od Plevů odebíráme i některé druhy medové kosmetiky.