Poslední kusy Limitovaná edice
Kód: CZ1523 | Značka: Pleva

Pleva - Medovina jedinečná - s arónií - 0,5 l 11,4%, sklo

390 Kč / ks 322,31 Kč bez DPH
Vyprodáno
Mimořádná limitovaná řada aróniové medoviny vyráběné studenou cestou z květového medu a plodů arónie.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Pleva s.r.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: aróniová
Alkohol: 11,4%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 780,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro maminku či babičku, pro přítelkyni nebo manželku
Složení: voda, med, arónie
Pořadí novinky: M0536
Cena na prodejně: 390,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Mimořádná limitovaná řada aróniové medoviny vyráběné studenou cestou z květového medu a plodů arónie.

Specifická trpká chuť aronie se propsala do chuti velmi výrazně. Při napití úplně chybí pro medovinu typický nájezd sladkosti a rovnou ucítíte neobyčejnou chuť ovoce s tóny natrpklé hořkosti, které medovině dodávají zcela jedinečnou a netradiční chuť.

Nejvíce zachutná vychlazená, ale skvěle chutná i při pokojové teplotě. Po zahřátí se malinko zvýrazní sladkost a chuť se zploští, ale i v této podobě je vynikající.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Pleva

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Provozovna rodinné firmy Pleva se nachází v lázeňské městečku Potštejn v malebném podhůří Orlických hor. Specializuje se na zpracování léčivých včelích produktů (medu, mateří kašičky, pylu, propolisu a včelího jedu) do kosmetiky a potravinových doplňků. Pro nás je však nejzajímavější výroba medovin, v níž se Plevovi specializují na jednodruhové medoviny.

Chovem včel se zabývají již od roku 1969 a zpracováním včelích produktů od roku 1990. S výrobou medovin započali ale až kolem roku 2003, nejdříve v menším množství. Od počátku chtěli jít cestou šetrnou k medu a také měli cíl nabídnout něco nového, unikátního, co na trhu chybí. Oficiálně začali medovinu nabízet až v roce 2008. První medovina byla bylinná a výrazně hořká, vyráběli též i několik medových likérů s variantou ořechovou i bylinnou. Nakonec se však zaměřili na celkem unikátní avšak nejzajímavější kategorii medovin, kterou tvoří medoviny vyráběné z jednoho druhu medu. V současné nabídce mají medoviny akátové, lipové, slunečnicové a z lesního medu, které jsou opravdovými delikatesy a jsou oblíbené pro svoji výraznou vůni a chuť původního medu. Potštejnská medovina je kvašená z klasického květového medu.

Doba zrání medovin je minimálně 1 rok, avšak některé jim v tancích ladí svoji chuť již 5 let.

My v Muzeu medoviny od Plevů odebíráme i některé druhy medové kosmetiky.