Poslední kusy Limitovaná edice
Kód: CZ1522 | Značka: Pleva

Pleva - Medovina jedinečná - višňová - mladá - 0,5 l sklo

255 Kč / ks 210,74 Kč bez DPH
Skladem (4 ks)
Divoká višňová chuť mladé medoviny ze zralých a voňavých višní. Oproti třešním jsou višně aromatičtější a mají o něco větší říz. Chutná skvěle na ledu i ohřátá.
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Pleva s.r.o.
Způsob výroby: za studena
Příchuť: višňová
Alkohol: 11,30%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 510,00 Kč
Složení: voda, med, višně

Divoká chuť višní dvakrát jinak
Tuto medovinu si užijí nejen milovníci višňovky a višní v čokoládě. Oproti třešním jsou višně chuťově o trochu „drzejší“ a jejich šťavnatost se s medovinou krásně doplňuje. Višně dozrály na sluníčku a čerstvém vzduchu nedaleko naší vsi. Do medoviny jsme je naložili celé i s peckami. Po vykvašení jsme mladou a krásně voňavou višňovou medovinu ochutnali a spokojenost s výsledkem byla veliká. Ale narazili jsme na zajímavé dilema.

Každou novou medovinu totiž vždy poctivě degustujeme a zjišťujeme, v jaké podobě nejlépe vynikne její jedinečnost, abychom vám mohli doporučit, jak si ji nejlépe vychutnat. U divoké višňové medoviny se však nemůžeme rozhodnout, jestli chutná lépe vychlazená, nebo ohřátá.

Vychlazená - a to jak ledově studená, nebo přímo na ledu - je prostě skvělá a plně vám odhalí chuť zralých višní. Pokud medovinu zahřejete, odmění se vám úžasnou a velmi jemnou višňovou vůní. Z vyvážené chuti ovoce a medu na povrch vypluje lehká sladkost a s každým douškem a každou další skleničkou více ustupuje chuť medu a vyniká chuť višní. Ke konci na patře není cítit med, zůstane jen závan vzpomínky na poctivý ovocný kompot od babičky.

Opravdu nás překvapilo, jak u této medoviny každý způsob podávání přinese jiný, ale v obou případech úžasný chuťový zážitek. Určitě vyzkoušejte obě varianty, budeme rádi, když nám pomůžete rozhodnout!

Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela: Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Informace o výrobci Pleva

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Kvalitní produkty v Medovinárně

Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je primární kritérium jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu nebo bychom na nich měli větší marži.

Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.

V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Provozovna rodinné firmy Pleva se nachází v lázeňské městečku Potštejn v malebném podhůří Orlických hor. Specializuje se na zpracování léčivých včelích produktů (medu, mateří kašičky, pylu, propolisu a včelího jedu) do kosmetiky a potravinových doplňků. Pro nás je však nejzajímavější výroba medovin, v níž se Plevovi specializují na jednodruhové medoviny.

Chovem včel se zabývají již od roku 1969 a zpracováním včelích produktů od roku 1990. S výrobou medovin započali ale až kolem roku 2003, nejdříve v menším množství. Od počátku chtěli jít cestou šetrnou k medu a také měli cíl nabídnout něco nového, unikátního, co na trhu chybí. Oficiálně začali medovinu nabízet až v roce 2008. První medovina byla bylinná a výrazně hořká, vyráběli též i několik medových likérů s variantou ořechovou i bylinnou. Nakonec se však zaměřili na celkem unikátní avšak nejzajímavější kategorii medovin, kterou tvoří medoviny vyráběné z jednoho druhu medu. V současné nabídce mají medoviny akátové, lipové, slunečnicové a z lesního medu, které jsou opravdovými delikatesy a jsou oblíbené pro svoji výraznou vůni a chuť původního medu. Potštejnská medovina je kvašená z klasického květového medu.

Doba zrání medovin je minimálně 1 rok, avšak některé jim v tancích ladí svoji chuť již 5 let.

My v Muzeu medoviny od Plevů odebíráme i některé druhy medové kosmetiky.