Poslední kusy Limitovaná edice
Kód: CZ1522/W | Značka: Pleva

Pleva - Medovina jedinečná - višňová - mladá - 0,5 l 11,3%, sklo

255 Kč / ks 210,74 Kč bez DPH
Vyprodáno
Divoká višňová chuť mladé medoviny ze zralých a voňavých višní. Oproti třešním jsou višně aromatičtější a mají o něco větší říz. Chutná skvěle na ledu i ohřátá.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Pleva s.r.o.
Způsob výroby: za studena
Příchuť: višňová
Alkohol: 11,3%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 510,00 Kč
Složení: voda, med, višně
Pořadí novinky: M0531
Cena na prodejně: 260,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Divoká višňová chuť mladé medoviny ze zralých a voňavých višní. Oproti třešním jsou višně aromatičtější a mají o něco větší říz. Chutná skvěle na ledu i ohřátá.

Divoká chuť višní dvakrát jinak
Tuto medovinu si užijí nejen milovníci višňovky a višní v čokoládě. Oproti třešním jsou višně chuťově o trochu „drzejší“ a jejich šťavnatost se s medovinou krásně doplňuje. Višně dozrály na sluníčku a čerstvém vzduchu nedaleko naší vsi. Do medoviny jsme je naložili celé i s peckami. Po vykvašení jsme mladou a krásně voňavou višňovou medovinu ochutnali a spokojenost s výsledkem byla veliká. Ale narazili jsme na zajímavé dilema.

Každou novou medovinu totiž vždy poctivě degustujeme a zjišťujeme, v jaké podobě nejlépe vynikne její jedinečnost, abychom vám mohli doporučit, jak si ji nejlépe vychutnat. U divoké višňové medoviny se však nemůžeme rozhodnout, jestli chutná lépe vychlazená, nebo ohřátá.

Vychlazená - a to jak ledově studená, nebo přímo na ledu - je prostě skvělá a plně vám odhalí chuť zralých višní. Pokud medovinu zahřejete, odmění se vám úžasnou a velmi jemnou višňovou vůní. Z vyvážené chuti ovoce a medu na povrch vypluje lehká sladkost a s každým douškem a každou další skleničkou více ustupuje chuť medu a vyniká chuť višní. Ke konci na patře není cítit med, zůstane jen závan vzpomínky na poctivý ovocný kompot od babičky.

Opravdu nás překvapilo, jak u této medoviny každý způsob podávání přinese jiný, ale v obou případech úžasný chuťový zážitek. Určitě vyzkoušejte obě varianty, budeme rádi, když nám pomůžete rozhodnout!

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Zvýhodněný nákup v rámci kolekcí

Tento produkt můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu v rámci některého speciálního setu:

Výrobce Pleva

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Provozovna rodinné firmy Pleva se nachází v lázeňské městečku Potštejn v malebném podhůří Orlických hor. Specializuje se na zpracování léčivých včelích produktů (medu, mateří kašičky, pylu, propolisu a včelího jedu) do kosmetiky a potravinových doplňků. Pro nás je však nejzajímavější výroba medovin, v níž se Plevovi specializují na jednodruhové medoviny.

Chovem včel se zabývají již od roku 1969 a zpracováním včelích produktů od roku 1990. S výrobou medovin započali ale až kolem roku 2003, nejdříve v menším množství. Od počátku chtěli jít cestou šetrnou k medu a také měli cíl nabídnout něco nového, unikátního, co na trhu chybí. Oficiálně začali medovinu nabízet až v roce 2008. První medovina byla bylinná a výrazně hořká, vyráběli též i několik medových likérů s variantou ořechovou i bylinnou. Nakonec se však zaměřili na celkem unikátní avšak nejzajímavější kategorii medovin, kterou tvoří medoviny vyráběné z jednoho druhu medu. V současné nabídce mají medoviny akátové, lipové, slunečnicové a z lesního medu, které jsou opravdovými delikatesy a jsou oblíbené pro svoji výraznou vůni a chuť původního medu. Potštejnská medovina je kvašená z klasického květového medu.

Doba zrání medovin je minimálně 1 rok, avšak některé jim v tancích ladí svoji chuť již 5 let.

My v Muzeu medoviny od Plevů odebíráme i některé druhy medové kosmetiky.