Divoká chuť višní dvakrát jinak
Tuto medovinu si užijí nejen milovníci višňovky a višní v čokoládě. Oproti třešním jsou višně chuťově o trochu „drzejší“ a jejich šťavnatost se s medovinou krásně doplňuje. Višně dozrály na sluníčku a čerstvém vzduchu nedaleko naší vsi. Do medoviny jsme je naložili celé i s peckami. Po vykvašení jsme mladou a krásně voňavou višňovou medovinu ochutnali a spokojenost s výsledkem byla veliká. Ale narazili jsme na zajímavé dilema.
Každou novou medovinu totiž vždy poctivě degustujeme a zjišťujeme, v jaké podobě nejlépe vynikne její jedinečnost, abychom vám mohli doporučit, jak si ji nejlépe vychutnat. U divoké višňové medoviny se však nemůžeme rozhodnout, jestli chutná lépe vychlazená, nebo ohřátá.
Vychlazená - a to jak ledově studená, nebo přímo na ledu - je prostě skvělá a plně vám odhalí chuť zralých višní. Pokud medovinu zahřejete, odmění se vám úžasnou a velmi jemnou višňovou vůní. Z vyvážené chuti ovoce a medu na povrch vypluje lehká sladkost a s každým douškem a každou další skleničkou více ustupuje chuť medu a vyniká chuť višní. Ke konci na patře není cítit med, zůstane jen závan vzpomínky na poctivý ovocný kompot od babičky.
Opravdu nás překvapilo, jak u této medoviny každý způsob podávání přinese jiný, ale v obou případech úžasný chuťový zážitek. Určitě vyzkoušejte obě varianty, budeme rádi, když nám pomůžete rozhodnout!
Tuto medovinu si užijí nejen milovníci višňovky a višní v čokoládě. Oproti třešním jsou višně chuťově o trochu „drzejší“ a jejich šťavnatost se s medovinou krásně doplňuje. Višně dozrály na sluníčku a čerstvém vzduchu nedaleko naší vsi. Do medoviny jsme je naložili celé i s peckami. Po vykvašení jsme mladou a krásně voňavou višňovou medovinu ochutnali a spokojenost s výsledkem byla veliká. Ale narazili jsme na zajímavé dilema.
Každou novou medovinu totiž vždy poctivě degustujeme a zjišťujeme, v jaké podobě nejlépe vynikne její jedinečnost, abychom vám mohli doporučit, jak si ji nejlépe vychutnat. U divoké višňové medoviny se však nemůžeme rozhodnout, jestli chutná lépe vychlazená, nebo ohřátá.
Vychlazená - a to jak ledově studená, nebo přímo na ledu - je prostě skvělá a plně vám odhalí chuť zralých višní. Pokud medovinu zahřejete, odmění se vám úžasnou a velmi jemnou višňovou vůní. Z vyvážené chuti ovoce a medu na povrch vypluje lehká sladkost a s každým douškem a každou další skleničkou více ustupuje chuť medu a vyniká chuť višní. Ke konci na patře není cítit med, zůstane jen závan vzpomínky na poctivý ovocný kompot od babičky.
Opravdu nás překvapilo, jak u této medoviny každý způsob podávání přinese jiný, ale v obou případech úžasný chuťový zážitek. Určitě vyzkoušejte obě varianty, budeme rádi, když nám pomůžete rozhodnout!
Stručně o výrobci Pleva
Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou.melomela
Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.