
Medovina prokvašená s moštem červené odrůdy Frankovka 2018 výběr z hroznů. Tato šarže je dozrávaná 6 měsíců ve středně vypáleném barikovém sudu z amerického dubu.
Clara je ovocná medovina, při jejíž výrobě byla voda nahrazena ovocnou šťávou z červených hroznů vinné révy. Ve vůni i chuti připomíná řidší portské, ale její charakter zvýrazňují tóny dubového dřeva.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela - pyment
Ovocná vinná melomela, v níž se místo vody použije hroznový mošt.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Složení setu:
- 6x Clara Barrique (červená vinná) 0,75 l (Tomáš Vorlíček)
Medovina prokvašená s moštem červené odrůdy Frankovka 2018 výběr z hroznů. Tato šarže je dozrávaná 6 měsíců ve středně vypáleném barikovém sudu z amerického dubu.
Fotografie setu může být ilustrativní. Vždy platí, co je uvedeno v popisu produktu. Občas musíme z důvodu nedostupnosti některých položek upravovat skladbu setů a ne vždy je stihneme hned přefotit.
Výrobce Vorlíčkovo včelařství
Rodinná farma na Třebíčsku zabývající se chovem včel, získáváním včelích produktů a jejich šetrným zpracováním a výrobou přírodní medoviny osvědčenými vinařskými technologiemi
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinná farma na Třebíčsku zabývající se chovem včel, získáváním včelích produktů a jejich šetrným zpracováním a výrobou přírodní medoviny osvědčenými vinařskými technologiemi
Medovina je vyráběna studenou cestou, stejně jako se vyrábí víno. Pokud se zvolí tento běžný postup, není potřeba tepelné úpravy nebo vaření medu. Problematické bílkoviny se odstraňují vysrážením po použití bentonitu.
Tomáš Vorlíček vyrábí medovinu výhradně z medu vlastních včelstev, tudíž často nejsou k dispozici všechny vzhledem k tomu, že obhospodařuje omezené množství včelstev a med od jiných včelařů nevykupuje.
Všechny medoviny z Vorlíčkova včelařství jsou v Medovinárně velmi oblíbené a doslova nám tu někdy mizí před očima.
Ocenění:
1. místo ovocná medovina roku 2018
Na jediné soutěži medovin u nás, která se konala v Brně při veletrhu Agrotech, získali v kategorii ovocných medovin 1. místo.
Stříbro v San Franciscu
Na mezinárodní výstavě v San Franciscu v kategorii medovin získali stříbrnou medaili za ovocnou medovinu Clara.
Výrobní společnost : | Tomáš Vorlíček |
---|