Kód: CZ9406 | Značka: Klát

Klát - Medovina lipová - 0,5 l 12,9%, sklo

249 Kč / ks 205,79 Kč bez DPH
Skladem (6 ks)
Lipová medovina je vyráběna za studena kvašením z květového medu a zraje v sudech společně s bylinkami. Má velice jemnou a nevšední chuť. Je plná slunce a příjemných letních vůní.
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1.05 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Klát s.r.o.
Typ medu: nektarový
Druh medu: jarní
Způsob výroby: za studena
Příchuť: lipová
Alkohol: 12,9%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 498,00 Kč
Složení: voda, med, lipový květ
Konzervanty: oxid siřičitý
Pořadí novinky: M0541
Cena na prodejně: 270,00 Kč

Lipová medovina je vyráběna za studena kvašením z květového medu a zraje v sudech společně s bylinkami. Má velice jemnou a nevšední chuť. Je plná slunce a příjemných letních vůní.

Jedná se o velmi výjimečnou a limitovanou edici, kterou se můžete nechat do sytosti rozmazlovat.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Medoviny jsou z jarního tedy květového medu.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Klát

Tradiční medovina z Jičínska vyráběná studenou cestou

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Tradiční medovina z Jičínska vyráběná studenou cestou