Poslední kusy
Kód: CZ9405 | Značka: Klát

Klát - Medovina dubová - 0,5 l 14,5%, sklo

249 Kč / ks 205,79 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Po vykvašení medovina několik měsíců zraje v sudech společně s dubovým barikovým dřívím, které přidává na intenzitě medové chuti s nádechem dřevitých tónů.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1.05 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Klát s.r.o.
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 14,5%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 498,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro přítele nebo manžela, na návštěvu známých
Originální název: Medovina sladká - oak aged
Složení: voda, med
Konzervanty: oxid siřičitý
Pořadí novinky: M0461
Cena na prodejně: 270,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Po vykvašení medovina několik měsíců zraje v sudech společně s dubovým barikovým dřívím, které přidává na intenzitě medové chuti s nádechem dřevitých tónů.

Od pradávna je dub strom, který je považován za posvátný. Je symbolem síly, mohutnosti a dlouhověkosti. Slované i Keltové duby uctívali, dávali jim dary s vírou pro dobré rady.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Klát

Tradiční medovina z Jičínska vyráběná studenou cestou

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Tradiční medovina z Jičínska vyráběná studenou cestou