Bohatá a sladká tmavá medovina s komplexní sladkostí, která je vyvážena svěží kyselinkou a lehce bylinnou hořkostí. Tento speciální nápoj je výsledkem spolupráce mezi Mjødgård a Viking Museum Ladby.
Použili jsme náš základní recept na čistou medovinu, v které necháme vylouhovat na výluh z čerstvých listů z islandské horské byliny anděliky lékařské. Chtěli jsme vzdát hold králi Ladby a jako ochucovadlo medoviny jsme zvolili bylinu, která se používala v době Vikingů. Traduje se, že andělika lékařská se v době Vikingů používala jako lék a koření v jídle. Extrakce anděliky zvyšuje prokrvení a prohřívá, je posilující a pomáhá proti špatnému prokrvení. Pro Vikingy to byl důležitý doplněk vitamínu C. Nejedná se však o lékařský recept, takže předáváme pouze to, co se jako folklor tradovalo mezi lidmi.
Kolem roku 925 byl v Ladby v Kerteminde pohřben vikinský král. Spolu s ním byla uložena i jeho velkolepá vikingská loď, zbraně, koně a psi. Dnes lze ztroskotání lodi, jakožto jedinečného kulturního dědictví, stále zažít na autentickém místě ve Vikingském muzeu Ladby.
Medovina, kterou si vychutnáte k dezertům, ke kávě nebo úplně samotnou.
Medovinu lze běžně koupit pouze v Mjødgård a v Ladby Viking Museum.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Metheglin
Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Mjødgård
Oblíbený dánský výrobce medoviny
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Přinášíme vám první vlaštovku z Dánska v podobě poctivě a řemeslně vyráběných medovin značky Mjødgård. Medovinařství bylo založeno v roce 2008 Oddem Castmarem s jasnou vizí a sepsaným manifestem, který Mjødgård odlišoval od ostatních tehdejších, jak sami říkají, "míchačů medoviny".
- Mjødgård by měl vyrábět poctivou medovinu z lokálních medů, lokálních surovin, bylin, jít řemeslnou výrobou, jejímž výsledkem bude čiště fermentovaný produkt. Kvašení a zrání se mělo nechat dochat dostatek času.
- Medoviny Mjødgård by měly být jemnou čistou chuť, kterou ji dává použitý med, případně tradiční přísady.
- Výroba medovin Mjødgård by měla být udržitelná, z lokálních surovin, šetrná k medu.
V Dánsku se stejně jako v Česku a mnohých dalších zemích musí utkat poctivá a bohužel tedy i dražší medovina s tou supermartketovou, která se jako medovina jen tváří, je levná a namíchaná tak, aby hodně lidem chutnala. Medoviny Mjødgård mě zachutnaly a věřím, že osloví i vás.