Poslední kusy
Kód: CZ9401 | Značka: Klát

Klát - Medovina polosladká - 0,5 l 13,5%

249 Kč / ks 205,79 Kč bez DPH
Na dotaz
Velmi příjemná medovina kvašená a vyráběná studenou cestou bez přídavku koření či bylinek.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1.05 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Klát s.r.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 13,5%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 498,00 Kč
Složení: voda, med
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0395
Vhodná k ohřevu: ano
Cena na prodejně: 270,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Velmi příjemná medovina kvašená a vyráběná studenou cestou bez přídavku koření či bylinek.

Medovina je vyráběná tradiční recepturou, kvasí za studena . Je bez přidaných umělých přísad či konzervantů, díky tomu jsou v medovině uchovány všechny vlastnosti medu. Medovinu doporučujeme pít chlazenou, nebo ohřátou na max. 50°C s plátkem citronu.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Výrobce Klát

Tradiční medovina z Jičínska vyráběná studenou cestou

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Tradiční medovina z Jičínska vyráběná studenou cestou