Limitovaná edice
Kód: DE2501 | Značka: Met Drache

Met Drache - Lieblich (Tradiční medovina) - 0,5 l 13%, sklo

484 Kč / ks 400 Kč bez DPH
Na dotaz
Německá tradiční medovina kvašená z květových medů vlastní včelí farmy, vyráběná studenou cestou. Jemně nasládlá s příjemným medovým tónem v závěru.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Německo
Výrobce: Christian Muller
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 13%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 968,00 Kč
Originální název: Lieblich
Složení: voda, med
Pořadí novinky: M0702
Cena na prodejně: 510,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Německá tradiční medovina kvašená z květových medů vlastní včelí farmy, vyráběná studenou cestou. Jemně nasládlá s příjemným medovým tónem v závěru.

Medovina Der Met Drache je vyráběná studenou cestou z nejkvalitnějšího medu z vlastních včelstev, aby byla zajištěna nejvyšší kvalita a chuť. Výrobce se záměrně vyhýbá filtraci, aby zachovali nejintenzivnější chuť. Občas proto být jemně zakalené. Medovina zrála několik měsíců.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Met Drache

Medovinárna zaměřené na tradiční medovinu a experimentální šarže.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Meadery zaměřené na tradiční medovinu a experimentální šarže.

Jsme rodinný včelín z jihu Bavorska. Včelařem jsem se vyučil v rakouském Grazu, kde jsem získal osvědčení tovaryše. Naše včely se nacházejí na různých místech ve smíšených lesích, květinových loukách, ale také na nejdelším zámeckém komplexu na světě v Burghausenu. Včely samotné udržujeme co nejblíže přírodě a necháváme plásty rozšířit v přirozené stavbě. Tímto způsobem získáváme náš speciální med, který následně zpracováváme na mnoho různých produktů. Medové víno a medové likéry jsou však pro nás nejvyšším uměním zušlechťovat náš med. Plody pro naše ovocné odrůdy pocházejí téměř výhradně z vlastního pěstování nebo z květnatých luk, kde naše včely sbírají nektar. "The Mead Dragon" (Der Met Drache) se zrodil z našeho nadšení pro řemeslo a představuje pro nás kombinaci dávné tradice a mystiky, která pro nás ztělesňuje tento speciální nápoj. Naše produkty nabízíme na trzích, středověkých trzích, v různých obchodech ale i ve vlastním včelařství. Tam pořádáme kurzy včelaření a výroby medoviny, protože je pro nás důležité předávat tyto znalosti a umění vaření medoviny ostatním, abychom tyto staré tradice uchovali.