Medovina je vyrobena kvašením světlého, tedy květového nebo-li nektarového, medu po smíšení s vodou. Alkohol vzniká pouze kvašením medu a nejsou použity žádné konzervační látky.
Úplně nejvíce si světlou Radomilickou medovinu vychutnáte vychlazenou na cca 10-12°C. Medovina je sladká tak akorát, aby se příjemně popíjela i za horkého léta.
Postupně končí plnění do lahví tvaru belveder.
Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina: Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Informace o výrobci Radomilická medovina
Radomilická medovina je vyráběna za studena z včelího medu nejvyšší kvality z oblasti jižních Čech – Vodňanska.
Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.
Kvalitní produkty v Medovinárně
Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je primární kritérium jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu nebo bychom na nich měli větší marži.
Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.
V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.
Další informace o produktu můžete nalézt na portále Degustační klub pod kódem produktu CZ0501.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Radomilická medovina je vyráběna za studena z včelího medu nejvyšší kvality z oblasti jižních Čech – Vodňanska.
Medovina je vyráběna v historických prostorách jihočeského statku kvašením medu za přítomnosti vinných kvasinek bez přístupu vzduchu a bez tepelné úpravy medu. Během zrání nejsou přidávány žádné konzervanty. Po několikaletém zrání a pečlivé průběžné kontrole kvality je medovina stáčená do lahví.
Vzhledem k velmi malé roční produkci medoviny, je každá lahev mistrovským dílem. V Medovinárně je Radomilická medovina jednou z nejoblíbenějších od počátku zařazení do nabídky v roce 2020 a jsme přesvědčeni, že si je oblíbí mnoho dalších z vás.
Aktuálně máme v prodeji Radomilickou medovinu z nektarového medu, z medovicového medu a nektarovou s příjemným přídavkem propolisu.