Kód: CZ8702 | Značka: Včelařství Babákov

Včelařství Babákov - Medovina s propolisem - 0,5 l 13%

184 Kč / ks 152,07 Kč bez DPH
Na dotaz
Medovina je vyrobena fermentací za studena z květových medů podle tradičních receptur s extraktem z propolisu. Do medoviny není přidáván líh, cukr ani barviva. Nahořklá medovina vhodná pro pány.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Včelařství Babákov s.r.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: nevařená
Alkohol: 13%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 368,00 Kč
Složení: voda, med, extrakt z propolisu
Konzervanty: oxid siřičitý
Pořadí novinky: M0330
Vhodná k ohřevu: ano
Cena na prodejně: 195,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Medovina je vyrobena fermentací za studena z květových medů podle tradičních receptur s extraktem z propolisu. Do medoviny není přidáván líh, cukr ani barviva. Nahořklá medovina vhodná pro pány.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Výrobce Včelařství Babákov

Včelařství a výroba medoviny na Hlinecku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství a výroba medoviny na Hlinecku

Majitel firmy Vladimír Saifr začal se včelařením až ve středním věku někdy okolo roku 2007. V této době měl za sebou zaměstnání v textilním podniku, v leasingové firmě, realitní společnosti, ve státní správě a samosprávě, a již potřeboval výraznou životní změnu. Svoboda a volnost je více než pravidelný plat v organizaci.

Aby se o včelách dozvěděl co nejvíce, tak se dálkově vyučil v učebním oboru Včelař ve Včelařském učilišti v Nasavrkách v letech 2007-2009. V současné době má cca 60 včelstev, které se každý rok rozšiřují. Včelstva má umístěna v lesích a na lukách v oblasti Českomoravském vrchoviny v okolí Hlinska.

Výrobě medoviny se začal věnovat ještě pod značkou Medovinka, s.r.o. se společníkem Marcelem Gregorem, ale v roce 2016 zakládá společnost Včelařství Babákov a vydává se vlastní cestou medoviny vyráběné výhradně studenou cestou. Do nabídky zařazuje nové druhy medoviny, z nichž si u nás v Medovinárně nejvíce získaly oblibu zákazníků levandulová a propolisová. Ale všechny jsou vydařené a doporučoval bych začít ochutnávku základní Original medovinou a poté lipovou.

Včelařství Babákov vyrábí také i vlastní kosmetiku z medu.